BELEDİYE Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, AK Parti milletvekillerinin ‘’Günaydın’a rağmen TOKİ’yi Isparta’ya getireceğiz’’ sözlerine sert bir şekilde cevap verdi. Günaydın ‘’Yaptıkları Akkent Mahallesini görüyoruz. Cinayet seviyesinde hatalı yapılar. Bunlar böyle toplu konut yapıyorlarsa eksik olsun’’ dedi. Özellikle TOKİ konusunda AKP vekillerinin ‘’Başkan Günaydın’a rağmen TOKİ’yi Isparta’ya getireceğiz. TOKİ’yi getirmek istiyoruz ama Başkan Günaydın engelliyor’’ gibi sözler sarf ettiklerini ve bunların hepsinin sadece yalandan ve kandırmacadan ibaret olduğunu ifade den Başkan Günaydın, ‘’Kandırmakla hizmet olmaz. Kandırma programı, kandırma projesi diye bir şey yok. Bunlar hem bilgisiz hem de beceriksiz’’ yorumunda bulundu.

‘’AKKENT EVLERİ BUGÜN CİNAYET SEVİYESİNDE HATALI BİR PROJEDİR’

’Öte yandan toplu konutla ilgili üzerine atılan iftiralara cevap veren Günaydın, şunları söyledi; ‘’Bugün Akkent diye yıkık göçük binalar yaptılar. Hala daha tamir edemiyoruz. Mahallenin durumu ortada. Yollarını hala ben düzeltiyorum. O güzel insanları burada üzdüler. Burası bir hezimet inşaatıdır. Şehircilik planını da düzgün yapmadılar. İnsanlar tepelerden yuvarlanıp düşüyorlar. Bu planı bile düşünemeyecek kadar acizler. TOKİ zaten kalitesiz, bilgisiz yapılar yapıyor. Ben bir şehirci mimarım. Bunları sarı çizmeli Mehmet ağa söylemiyor. İhtisas alanım bu benim. Akkent bugün cinayet seviyesinde hatalıdır. TOKİ yaptı. Özellikle o dikine yaya yollar olacak iş değil! Bunlar böyle toplu konut yapıyorlarsa eksik olsun. Örneğin Çünür’e bir TOKİ parçası yapmışlar, toprağın içine tesisatını dürtüvermişler. TOKİ bu. Evlerin altı pislik doluyordu. Baktık bu manzarayı gördük, aldım ben de 1,5 km öteye bağladım. Böylelikle affedersiniz Çünür’ü AK Parti’nin pisliğinden kurtardım.

‘’MİLLİ SERVETİ AKKENT’E BOŞU BOŞUNA HARCADILAR’’

Bunlar TOKİ diyorlar. TOKİ kim? TOKİ’nin kralını daha TOKİ yokken ben yaptım. 1750 konutu eski dönemimde 18 ayda bitirdim ve teslim ettim. En uygun rakama bitirdim. 1750 konutu yapınca o gün
Türkiye’de en büyük şirket Isparta’mızn Belmaş’ı oldu. Çok namuslu bir projeydi. AK Parti yapamaz. Yaptıkları da zaten işe yaramıyor. Onlar bu konudan anlasalardı bugün bu yamuk yumuk konutları
yaptırmazlardı, vatandaşı da mahvetmezlerdi. Milli serveti bugün oraya boşuna harcadılar. Akkent Mahallesi’ni tedavi etmeye çalışıyorum. Çelik asansörler yapıp orayı düzelteceğim. Bunlar Isparta’ya hizmet yapmadılar. Ve bütün tesisleri berbat hale getirdiler. İnşallah düşünüyorum onların TOKİ tüm Türkiye’yi ekol bakımından mahvettiler. Şimdi akılları başlarına yeni gelmiş artık Türk ekolüne uygun yapılar yapıyoruz diyorlar. Günaydın! Kısmet olursa iktidara geleceğiz. Bakanlıklar bizim olacak. O zaman göreceksiniz ekol nasıl oluyor.

‘’SON 10 GÜN TV’Yİ KAPATTINIZ DA NE OLDU!’’

Ovalarımızı esir aldılar. Dünyanın en güzel kirazı ovamızda ponzalı toprakta yetişiyordu. Karnıgara fasulyesi en güzel Isparta’da yetişiyordu. Gül en güzel Isparta’da oluyor. Verimli toprakların göbeğine imar planı yaptık diye övünüyorlar. Bu planların tamamı yanlış. Peki, ne yapacaksın? Eski atalarımızın yaptığı gibi biz de doğrusunu yapacağız. Bakanlık olduğu takdirde İlavus’un arka yamaçlarına benim doğru projemi hayata geçireceğiz. Buraya 150 bin konutlu yeni bir şehir kuracağım. Bizi tenkit eden adamlar benim engel olduğumu söylüyorlar. Geçen mahalli seçimlerde de olduğu gibi son 10 gün TV’yi kapatıp hakkımızda yalan haberler yapan insanlar bunlar. Bunlardan da bu bekleniyor. Ben onlara kaya olacağım. Onlar bilgisiz insanlar. Recep Özel dediğimiz insan park ve bahçelerde beyanat vererek zamanını öldürdü. Ne oldu TV’yi 10 gün kapattınız da belediye başkanlığını mı kazandınız? Halk sizin becerisizliğinizi, bilgisizliğinizi gördü. Bizi kıskandığınızı halkımız anladı.

‘’ONLARIN 8 AYDA BİTİREMEDİĞİ 10 KM YOLU BEN 15 GÜNDE BİTİRİRİM’’

Bunlar yalan ve talanla uğraşıyorlar. Kandırma partisinden öteye geçmiş değiller. Dereboğazı yolu 2023’e kadar yok arkadaşlar. 10 km. Buradan 10 km oradan bu yıl bitireceğiz diye kandırıyorlar. Kandırmakla hizmet olmaz. Kandırmayı program zannedenler bu işi bitiremez. 10 km yolu bile 8 aydır uğraşıyorlar ne kadar gittiler! O yolu bana bıraksınlar şu ana kadar yapılanları namerdim 15 günde yaparım. Evet, kendi imkânlarımla yaparım. Ben 200 km şehiriçi yol yaptım hem de altyapısıyla birlikte. Şimdi çıkmışlar beni karalıyorlar. Bunlar TOKİ’yi de yapmazlar!

‘’ÇEVRE ŞEHİRCİLİK, ORMAN VE SAĞLIK BAKANLIĞI BİZİM OLACAK’’

Isparta’da toplu konutu yapacak olan esas benim. Onlar ne anlasınlar toplu konuttan! Türkiye’yi mahvettiler. Zaten 7 Haziran’dan sonra Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Orman Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı bizim olacak. Hele Sağlık Bakanlığı bizim olunca Isparta’yı sağlık şehri yapacağım.

‘’SİZİN KÖYLERE GÖNDERDİĞİNİZ BENİM GÖNDERDİĞİMİN YANINDA PİRİKET BİLE DEĞİL’’

Onlar köylere kaldırım taşı yapmışlar kırık çürük. Yav onları ben de gönderiyorum köylerimize hem de hediye olarak. Sizden çok ben yapıyorum. Biz yaygara yapmıyoruz ama. Senin yaptığın benim fabrikadan gönderdiğim cami duvarlarının piriketine bile bedel değil!

‘’İKTİDARA GELDİĞİMİZDE TOKİ’Yİ BEN İDARE EDECEĞİM’’

AK Parti oyuncakla uğraşıyor. Bunları göndermememiz lazım. Bunlar parklarda bahçelerde dolaşıyorlar. Yaptıkları başka bir şey yok! TOKi diye tutturmuşlar benim engellediğimi söylüyorlar. Her yerleri yalan! İktidara geldiğimiz gün TOKİ’yi ben yöneteceğim. Maliyeti daha az ama daha kaliteli yapıları Türkiye’ye kazandıracağız. Göreceksiniz başında ben olacağım. Bunda iddialıyım. Bekliyorum”