Türk Hava Yollan'nın uçak koltuğu imalatı için kuracağı fabrikanın Isparta'ya-kazandırılması için girişimlere başlandı.

AK Parti İsparta Milletvekili ve birinci sıra adayı Süreyya Sadi Bilgiç, THY'nin büyük önem verdiği uçak koltuğu fabrikasının İsparta'ya yapılması için girişimlere başladıklarını açıkladı.

Bilgiç, Süleyman Demirel Havalimanı, Kara Havacılık Okulu, Uzak Bakım Hangarları ve ER -AH pilot okulu ile İsparta'nın bir havacılık merkezi olduğunu belirterek şu bilgileri verdi:

"Isparta'yı bir havacılık merkezi yapmayı planlıyoruz. Şu ana kadar önemli yatırımlar yapıldı ve yapılmaya devam edilecek. Türk Hava Yolları da uçak koltuğu fabrikası yapmayı planlıyor. Biz bu fabrikanın İsparta'ya yapılması için girişimlere başladık.

Sayın Başbakanımızdan da gerekli desteği alacağız ve şartların uyması durumunda inşiallah bu fabrikayı İsparta'ya kazandıracağız. 

Sözkonusu fabrika Havacılık Merkezi olacak bir Isparta için çok önemli yatırım olacak. Bu fabrika çok ciddi istihdam sağlayacak ve ilimizdeki işsizliği önlemek için önemli adım olacak. Bu fabrikadan dünyanın dört bir yanına uçak koltuğu ihracı da yapılacak."

Edinilen bilgilere göre THY fabrikayı nereye kuracağı noktasında kararını Temmuz veya Ağustos ayında verecek. Milletvekili Bilgiç, fabrikanın Isparta'ya yapılması için bütün imkanları seferber edeceklerinin altını çizdi.