Deregümü Köyü 2. Geleneksel Domates ve Karanfil Festivali bu yıl muhteşem bir katılımla hafta sonu gerçekleşti.

Festival açılış törenine Vali Ömer Seymenoğlu, milletvekilleri Recep Özel ve Mehmet Uğur Gökgöz, Belediye Başkan Yardımcısı Uğur Büyükçulcu, ITSO Başkanı Mustafa Tutar, ITSO Meclis Başkanı Osman Şahlan, Ziraat Odası Başkanı Müstahattin Can Selçuk, İYİ Parti İl Başkanı Özgür Tandoğan, İl Genel Meclisi Üyeleri, Tarım İl Müdürü Vekili, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri, siyasi parti temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı. Güller diyarının adeta domates ve karanfil bahçesi olan Deregümü Köyü’nde yaşanan yoğun domates hasadı köy halkına festival heyecanı ve coşkusunu yaşatan Deregümü Köy Muhtarlığı gerek ürün tanıtımı gerekse yörenin tanıtımıyla halkın takdirini kazandı. Deregümü Köyü Muhtarı Ali Toprakçı, Deregümü ile başlayan örtü altı domates üretiminin tüm Isparta’ya yayıldığına ve köylerinin üretimde örnek olduğuna dikkat çekerek, Deregümü Köyü Muhtarlığı olarak Isparta için önemli bir ekonomik girdi olan domates ve kesme çiçekçilikte tanıtım ve farkındalık amacı ile festival düzenlediklerini ifade etti.


 

Yoğun ilgi ve katılımın gözlendiği festivalde domates ve karanfil yetiştiricilerinin katıldığı bir yarışma düzenlenerek dereceye giren üreticiler altınla ödüllendirildiler.
Ödül dağılımı ise domates üretiminde 1. Ramazan Kuz,2. Samet Kirez, 3.Selami Taş ve karanfil üretiminde de 1. Antalya Tarım, 2.Tan Tarım,3.Lina Tarım olarak belirlendi.
Davetlilere domates çorbası dağıtımı ve yemek ikramı ile halı saha açılışı da gerçekleştirildi. Isparta Valiliği Merkez Köylere Hizmet Götürme Birliği ve Deregümü Köyü Muhtarlığı işbirliğiyle yapılan halı saha açılışında penaltı atışı kullanan Vali Seymenoğlu, emeğin tam karşılığının alınabilmesi için ihracatçının da önünün açılması gerektiğini belirterek, Sanayi ve Ticaret Odası, Gümrük Müdürlüğü ve Ticaret İl Müdürlüğüyle ile toplantı gerçekleştirdiklerini ve bakanlıktan da olumlu geri dönüşler alındığının müjdesini verdi. /Elif AKGÜL