Belediye Başkanı Hasan Balaman, Isparta"da bu yıl dokuzuncusu düzenlenecek Gül ve Halı festivalinin sadece adının bundan ibaret olduğunu söyledi.


Isparta Belediye Başkanı Hasan Balaman basın toplantısıyla bu yıl dokuzuncusu gerçekleştirilecek olan Gül ve Halı Festivalinin gönlünün istediği şekilde olmayacağını söyledi.

Sadece adının halı ve gülden ibaret olup festivalin özünde ne halıcıların ne de gülcülerin bulunmadığını söyleyen Hasan Balaman “Gönül isterdi ki, halı ve gül festivalinde halıyı tartışalım, gülcülerimizle birlikte bir platform oluşturup gülü tartışalım.

 Ama maalesef olmadı. Heyecan yok. Hangi kapıyı çaldıysak efendim halı mı kaldı, halıcılık mı kaldı türünden yaklaşımlarla karşılaştık. Festival bilinci maalesef yerleşmemiş” dedi.

STAND DA VERECEKTİK

Isparta"daki gülcü ve halıcıların festivale katılımları yönünde stand temininde de bulunacaklarını kaydeden Hasan Balaman “Ben kötü niyetli olduklarına inanmıyorum. Ama katılmamalarına da çok üzülüyorum. Festival denince akla iki sanatçının vereceği konser gelmemeli. Ancak burada bu yıl sadece bu tür etkinliklerin olacağı bir festival yaşayacağız” diye konuştu.

HELİKOPTERLE GÜL ATILACAK

9.Gül ve Halı Festivali 20 Haziran 2008 Cuma günü başlayacak. İlk gün etkinlikleri arasında Gülcü İsmail Efendi"nin kabir ziyareti ve Kur"an-ı Kerim ile dua okunması, daha sonra gül şerbeti ikramı ve festival alanındaki etkinlikler gerçekleştirilecek.

Aynı gün akşam Amatör Ses Yarışması düzenlenecek ve festivalin ikinci günü helikopterle havadan Isparta çekimi yapılacak, kente de gül atılacak. Popstar Tamer, Bedirhan Gökçe ve Bülent Serttaş"ın sahne alacağı festivalin üçüncü gününde ise Nazik Kuaför"ün Gül Saç gösterisi yapılacak ve çeşitli yarışmalarla festival son bulacak.