Bulgaristan’ın başkenti Sofya’da devam eden Büyük BayanlarAvrupa Şampiyonası’nda IYAŞ Gençlik ve Spor Kulübü’nün Milli Boksörü Sema Çalışkan, yarı finale yükseldi.
 
Türkiye Boks Federasyonu Başkanı Eyüp Gözgeç, konuya ilişkindeğerlendirmesinde Sofya’daki şampiyonanın Avrupa boksunun marka isimlerini biraraya getirdiğini belirterek, burada kazanılacak her başarının çok önemliolduğuna vurgu yaptı.
 
Bu denli zorlu bir şampiyonada 5 isimle yarı finale çıkmanınkolay olmadığına dikkati çeken Başkan Gözgeç, şunları söyledi: “57 kilosporcumuz Satı Burcu, 60 kiloda Esra Yıldız, 69 kiloda Sema Çalışkan, 81 kilodaElif Güneri ve +81 kiloda Şennur Demir adını yarı finale yazdıran milliboksörlerimiz. Öncelikle hem onları hem de bu başarıda emeği geçen tüm teknikve idari kadroyu kutluyorum. İnşallah tüm sporcularımız finale çıkar vealacakları galibiyetlerle İstiklal Marşı’mızı tüm dünyaya dinletir.Bayan boksunattığımız adımlar meyvelerini vermeye başladı. İnşallah 2020 Olimpiyatları’ndaTürkiye’ye bayan boksunda tarihindeki ilk madalyayı kazandıracağız.”
 
Milli Boksörü Sema Çalışkan’ın Antrenörü Melihşah Sarıca isesporcusundan birincilik beklediğini belirterek, çalışmanın karşılığınıalacaklarını söyledi.
 
Levent DOĞAN