AK Parti İl Başkanı Osman Zabun, Yenice Mahallesi'ndeki anıt ağaçların bulunduğu kestane bahçelerinde doğallığının bozulmadan düzenlemeler ve iyileştirmeler yapılması gerektiğini söyledi.

    AK Parti İl Başkanı Osman Zabun, bir mobilya şirketinin kestane ağaçları katliamı ile gündeme gelen Yenice Mahallesi'ndeki kestane bahçelerinde incelemelerde bulundu. Yenice Mahallesi'nde bulunan ve Türkiye'de eşi-benzeri bulunmayan kestane bahçelerinde hasat yapan vatandaşlarla görüşen Zabun, anıt ağaçların özellikleri hakkında bilgi aldı. Yenice Mahallesi Muhtarı İsmail Akkaya, bir kestane ağacının kolay yetişmediğini belirterek "en küzük ağaç bir insan ömrüne bedel. 70-80-90 yıllık ağaçlar. Daha ileri yaşlarda olanlar var. Burada 500 yıllık ağaçları görmek mümkün. Bu ağaçlar korunmalı ve gelecek kuşaklara aktarılmalı" dedi.

    AK Parti İl Başkanı Zabun da Yenice Mahallesi'ndeki kestane bahçelerinin değerinin mutlaka bilinmesi gerektiğini söyledi. Şehir merkezinde kalmış tek ormanın kestane bahçeleri olduğunu belirten Zabun, "insan buraya gelince huzur buluyor. Bu ağaçlar korunmalı, gelecek kuşaklara aktarılmalı. Kurumlarımız kestane ağaçlarının anıt ağaç tescili konusunda bir çalışma yapıyor.

Biz de bu işin takipçisiyiz. İnşallah buralar gelecekte, AK Parti belediyeciliği döneminde daha değerli hale gelecek. Isparta'nın şehir merkezinde kalmış tek ormanı olan buralarda doğallığı bozmadan düzenlemeler, iyileştirmeler yapmak bizim gündemimizde. Buralar herhangi bir Avrupa kentinde olsa bu şekilde kaderine terkedilmez. Ama bizde maalesef böyle" diye konuştu.