Geçtiğimiz yıl kentin futbol hasretine son veren Isparta Davrazspor’un en büyük destekçilerinden biri de kuşkusuz Belediye Başkanı Sayın Yusuf Ziya Günaydın’dı. Halkın sesine kulak verdi, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı AK Parti Isparta Milletvekili Sayın Süreyya Sadi Bilgiç ve Vali Şehmus Günaydın’la birlikte bir yönetim kurulmasını sağladı. Vaat ettiği maddi desteği sağladı. Kulüp oyuncularının taşınması için otobüs, taraftarın deplasmana gitmesi içinde belediyenin araçlarını sporseverlere verdi.

Geçmişte yaşanılan sıkıntıların aksine Belediye Başkanı Sayın Günaydın, yıllar sonra stada geldi. Taraftarlar alkışladı, “Adam gibi adam Yusuf Ziya Günaydın” pankartları astı.

Başkana sevgi gösterisinde bulundu. 15 bin taraftara kolay ulaşılmadı ve Süper Lig takımlarını kıskandıracak rakamlara ulaşıldı.

Belediye Başkanı Sayın Günaydın, güven duyacağım bir yönetim gelirse desteklerim  sözünün ardından Bülent Sarıgül Başkanlığı’ndaki yönetime katkı verdi.  

Bugün Süper Lig dahil çoğu kulüp belediye desteğiyle yürüyor. Akhisar Belediyespor, Başakşehir, Osmanlıspor, Gaziantep Büyükşehir Belediyespor vb. takımların arkasında belediye desteği var. Bölgesel Amatör Lig’de dahi çoğu takımın arkasında belediye desteği var. Örneğin UTAŞ Uşakspor, Serik Belediyespor takımları. AFJET Afyonspor bugün 2. Lig’de. Afyon Bölgesel Amatör Lig’e 3. Yılında 3. Lige çıktı. Belediye  ve Jeotermal şirketi AFJET’in desteğiyle.  UTAŞ Uşakspor 4. Yılında profesyonel lige yükseldi.

Bizzat belediye başkanları anlaşmalarını yapıyor. Keza Serik Belediyespor’da aynı şekilde.

Sonuç olarak Bölgesel Amatör Lig’de mücadele eden takımlar belediye desteği, sivil toplum kuruluşları ve sponsor desteği olmadan varlık gösteremez. Bu işin lokomotifi belediyedir. Zaten kanunda açık. Belediyeler amatör kulüplere ve sporculara destek olabiliyor. 

Bölgesel Amatör Lig, bugün profesyonel liglerden daha zor bir ligdir. Profesyonel lige çıkmak istiyorsak sağlam ve projeli bir şekilde bu işe girilmeli.  Profesyonel ligde mücadele eden takımlar kulüplerin yaşaması için şehir içinde bulunan  otopark, gar girişleri, WC vb. katkılar sağlıyor. Başarı istiyorsak düzenli işler yapılmalı. Kulübe kalıcı gelir getirici projeler yapılarak sağlam temeller üzerine çalışmalar yapılmalıdır. Kurumsallaşmak adına Kulüp Başkanı Bülent Sarıgül’ün de projeleri var. 

Geçmişte olduğu gibi Belediye Başkanı Sayın Yusuf Ziya Günaydın’ın bu takıma sahipleneceği ve destek olacağına inancım sonsuzdur. 

Ve 20 Mayıs Cumartesi günü Isparta Davrazspor’un Olağan Genel Kurulu var. Bu kongre pembe-yeşilliler için hayati önem taşıyor. Ve bu kongrede güçlü bir yönetim getirilerek çalışmalara başlanmalıdır.

Halk  Isparta Davrazspor’un başarılı olması için bu işe belediyenin öncülük yapmasını istiyor. Geçtiğimiz yılki yarım kalan hesabın kapanmamasını istiyor. 

Belediye Başkanı Sayın Yusuf Ziya Günaydın, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Sayın Süreyya Sadi Bilgiç ve Vali Şehmus Günaydın’ın da destekleriyle Isparta Davrazspor’un çok daha iyi yerlere geleceğine inanıyorum. Geçtiğimiz yıl takıma destekten çok saç ayağı olanlarda kulüpten uzaklaştırılmalıdır. Onları tüm kent biliyor.

Söylememize gerek yok…