Isparta Belediyesi, Avrupa kentlerindeki moder nlikteki 450 araçlık Çelebiler Otoparkı'nı hizmete açtı. 1 ay ücretsiz kullanıma açılan yeraltı katlı otopark bomboş, yanındaki cadde ve sokaklar işgal altında. Park eden araçlar yüzünden trafik keşmekeşliği yaşanıyor.

Isparta Belediyesi, ilimizin otopark problemini çözmek için bir bir yeni otoparklar yapıp, hizmete sunarken araç sahipleri alışkanlıklarını terk etmemek için ısrarcı davranıyor. Isparta Ticaret ve Kültür Merkezi'nin yeraltı katındaki 1500 araç kapasiteli otopark hizmete sunuldu. Hem de deneme süresi içerisinde ücretsiz olarak. Ama araç sahipleri alışkanlıklardan, pratik çözümlerden vazgeçmiş değil.

113. Caddez devamı, Fevzi Paşa İlkokulu bölgesi ve ITKM'nin ön yüzü olan Cumhuriyet Caddesi'nde park işgali devam ediyor. Araç sahipleri güvenli ve modem otoparklar olmasına rağmen milyarlarca liralık araçlarını cadde ve sokak üzerine koymaktan vazgeçmiyor. ITKM çevresinde yaşanan abest durum eski Sağlık Müdürlüğü arkasında yapılan Çelebiler Otoparkı bölgesinde de mevcut.

Isparta Belediyesi'nin trilyonlarca para harcayarak şehre kazandırdığı modern otopark maalesef bomboş. Ücretsiz olarak hizmete sunulan otoparkın 4 yeraltı katından sadece 1 .katı dolu. Diğer katlar ise bombaş. Ama otoparkın çevresindeki cadde ve sokaklara bakıyorsunuz yine işgal altındı. 10 metre ötede rahatlı girilip-çıkılır durumda yeraltı otoparkı varken ön cadde araç işgali altında. Sağlı-sollu park edilen araçlar nedeniyle Sağlık Müdürlüğü önünde trafik keşmekeşliği yaşanıyor. Çözüm için yapılan otopark ise kullanılmıyor. Bu da Isparta'nın otopark kültürüne ne kadar uzak olduğunun göstergesi.

Isparta Belediyesi'nin kullanıma açtığı otoparkların bölgesinde araç işgalinin önlenmesi için yapılması gereken park yasağı uygulaması. Sağlık Müdürlüğü önündeki cadde ve ara bağlantı yollar ile ITKM çevresinde park yasağının uygulanması isteniyor.