Cadde ve sokakların otopark işletmecisi Ruhi Arı, daha 1 yıl süresi olmasına rağmen 2009 sonunda işi bırakma taahhüdünde bulundu.
Eski AKP'li Meclis Üyesi Ruhi Arı, daha 1 yıl süresi olmasına rağmen 2009 sonunda işi bırakma taahhüdünde bulundu.

Eski Belediye Başkanı Hasan Balaman'ın en çok eleştirilen icraatlarından biri olan cadde ve sokaklardaki otopark uygulamasında anlaşma yoluna gidildi. Cadde ve sokaklardaki paralı otopark uygulamasının kaldırılması yönündeki kamuoyu baskısı Belediye yönetimini bu yönde çalışma yapmaya zorladı.
Balaman döneminde yapılan ihaleyle Isparta'nın en işlek cadde ve sokaklarında kaldırım kenarlarını 3 yıllığına otopark olarak kiralayan firmanın sahibi eski AKP'li Belediye Meclis (İyesi Ruhi Arı, daha 1 yıl süresi olmasına rağmen ihaleyi tek taraflı olarak feshetme taahhüdünde bulundu.

Edinilen bilgiye göre, Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın'ın talimatı doğrultusunda Halk Otobüsleri Kooperatifi Başkanı olarak da görev yapan, cadde üzeri paralı otopark uygulaması kiralayıcı firma sahibi Ruhi Arı ile bir dizi görüşme yapıldı.
Görüşmeler sonucunda yıllık 175 bin kira bedeli ile cadde ve sokaklarda 1 TL bedelle otopark hizmeti veren firma, daha 1 yıl süresi olmasına rağmen işi bırakma taahhüdünde bulundu. Bu taahhüt doğrultusunda cadde ve sokaklardaki paralı otopark uygulaması 31 Aralık 2009 tarihinden itibaren son bulacak.

Isparta Belediyesinin cadde ve sokaklarda paralı otopark uygulamasını devam edip, ettirmeyeceği ise henüz belli değil.
Belediyenin Ispartaspor'a sürekli gelir kaynağı yaratma hedefi doğrultusunda cadde ve sokaklardaki otopark uygulamasının devam edebileceği, gelirinin de kulübe aktarılabileceği ihtimali üzerinde duruluyor.
Belediye kaynaklarından edinilen bilgiye göre, cadde ve sokaklarda ilk 5 dakika dur-kalk için ücret alınmaması, 5 dakikayı geçen durumlarda parkın ücretlendirilmesi planlanıyor.


Akdeniz Gazetesi