Devlet Hastanesi Başhekimi Opr. Dr. Ramazan Okutan dün konu ile ilgili olarak bir basın toplantısı düzenledi. Başhekimlik Makamında gerçekleştirilen toplantıda konuşan Başhekim Okutan, yaptığı açıklamada şunları söyledi; “Biliyorsunuz devlet hastanemiz uzunca bir süredir zaman zaman arkadaşlarımızın özel hastaneye geçişiyle, zaman zaman da hastanemize yeni hekimlerin gelmesiyle hareketlilik kazanmıştır. Son yıllarda bu özel hastaneler ve üniversitelere genç arkadaşlarımızın kariyer yapmak üzere geçişleriyle, zaman zaman da mecbur hizmetler nedeniyle yoğun bir görev değişimi yaşanmaktadır. Son dönemlerde genelde üniversiteye ve özel hastaneye geçiş olmakla birlikte hastanemize iki tane arkadaşımız özel hastaneden ve üniversiteden geçiş yaptılar. İki tane şu anda doç. Ve prof. Olmak üzere akademik kariyere sahip arkadaşımız hastanemize başladı cerrahi bilimlerde. Ayrıca da iki tane göz hastalıkları uzmanı, özel hastanede ve üniversite hastanesinde görev yapmış arkadaşlarımız hastanemizi tercihte bulundular. Bu anlamda bizim hastane altyapımızın ve burada yapılan çalışmalarımızın memnun edici olduğunu duymak ve kurum olarak bize güven duyulduğunu duymak tabi burada çalışmak ve idareci olarak görev yapmaktan dolayı haz veriyor. Arkadaşlarımıza bu anlamda hayırlı olsun diyorum. Ve birlikte iyi şeyler yapacağımızı düşünüyorum” dedi.

Hastaneye yeni atanan Göz Mütehassısı Op. Dr. Ufuk Şahin Tığ toplantıda yaptığı konuşmada; “1971 Isparta – Eğirdir doğumluyum. İlk, orta ve lise eğitimimi Eğirdir’de tamamladım. Üniversite eğitimimi İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde tamamladım. 2004 yılında uzmanlık eğitimimi Süleyman Demirel Üniversitesi Tıp Fakültesi Göz Hastalıkları Anabilim Dalında tamamladıktan sonra kısa bir süre Erzincan Devlet Hastanesi’nde Göz Hastalıkları Uzmanı olarak çalıştım. 2005 – 2009 yılları arasında Süleyman Demirel Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde Yardımcı Doçent Doktor olarak çalıştım. 2009 – 2011 yılları arası özel sektörde çalıştıktan sonra açıktan atama kurasında müracaat ettim. 15.03.2011 tarihinden itibaren halen Isparta Devlet Hastanesinde Göz Hastalıkları Uzmanı olarak çalışmaktayım.

Isparta Devlet Hastanesi’ne geçmekteki sebeplerim; ben Ispartalıyım. Burada çalışan arkadaşlarımızla birlikte iyi bir ekip olacağımızı düşündüm. Sayın Başhekimimizin de yeniliklere açık olduğunu biliyorum. Bize verdiği destekle, özellikle özel ve üniversitelerdeki tecrübelerimizi Devlet Hastanesine aktarabileceğimizi ümit ediyorum” dedi.

Hastaneye atanan diğer bir Göz Mütehassısı Op. Dr. Ü. Tolga Şahandar da konuşmasında şunları söyledi; “1975 yılı Ankara doğumluyum. Tıp Fakültesi’ni Ankara Üniversitesinde tamamladıktan sonra; İstanbul Beyoğlu Göz Eğitim ve Araştırma Hastanesinde 2005 yılında göz ihtisasımı tamamladım. 4 yıl boyunca İstanbul’da özel göz hastanelerinde çalıştıktan sonra Burdur Devlet Hastanesine 2009 yılında göreve başladım. Burada 1yıl çalıştıktan sonra Isparta Devlet Hastanesinde 2001 yılı Mart ayında göreve başladım. Halen Isparta Devlet Hastanesinde Göz Hastalıkları Uzmanı olarak görev yapmaktayım. Burada şunu gördüm, hakikaten teknik olarak çok daha olumlu bir hastanede çalışıyorum. Daha da önemlisi Başhekimimizin bizim bilgi ve deneyimlerimizi kullanma imkanı sunduğu bir hastanede çalışıyoruz. Başhekimimizin bizi destekmlediğini görüyoruz ve bu desteklerinin devamının da olacağını biliyoruz. Çok kısa bir süre içerisinde bilgi ve birikimlerimizi ortak sentez içerisinde hastalarımıza sunma gayreti içerisindeyiz. El birliği ile hastalarımızı sahiplenerek en güzel şekilde hastalarımıza en güzel hizmeti sunma gayreti içerisindeyiz” dedi.