Isparta’nın bir numaralı gündem maddesi olan Isparta – Antalya Dereboğazı yolunun duble yol olması konusunun yanı sıra ikinci sorun ise, aynı yol üzerinde bulunan ve Sav Kasabası çıkışında bulunan Köprü. Zira, hemen hemen duble yol çalışmalarıyla birlikte başlayan bu köprünün yapımı aradan geçen iki yıla yakın zamanda hala bitirilebilmiş değil.

“BİTİRİN ARTIK ŞU KÖPRÜYÜ”

Söz konusu köprünün bir türlü tamamlanamamasından dolayı orada çok sayıda kaza olduğuna dikkat çeken vatandaşlar; “Yaklaşık bir yılı aşkın süredir köprünün Antalya yönüne giden tarafı bitirilebildi. Ardından, Isparta’ya gelen bölümüne başlandı. Ancak, çalışmalar o kadar çok yavaş ilerliyor ki, adeta kaplumbağa hızıyla. Bu bölümün yapımına da başlayalı uzun zaman olmasına rağmen hala köprü hazır hale getirilemedi.

Ancak, oradaki köprü inşaatı nedeniyle yolun o bölümünde ciddi bir daralma olması ve trafik akışının tek şeritten gelişli – gidişli verilmesi nedeniyle orada araç sürücüleri büyük bir tehlike yaşıyor. Ayrıca, orada bu nedenle yani bir türlü bitirilemeyen köprü inşaatı nedeniyle zaman zaman kazalar da yaşanıyor” dediler.

BİLGİÇ GECİKMENİN SEBEBİNİ AÇIKLADI

Öte yandan, geçtiğimiz Cuma akşamı Kanal32 Televizyonunda yayınlanan Basın Kulübü Programına konuk olan AKP Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç, söz konusu köprü ile ilgili olarak yaptığı açıklamada; “Sav Kasabası çıkışında Antalya yolundaki köprünün tamamlanması gecikti. Çünkü burada ikmal ihalesi yenilenmek zorunda kalındı. Ama, müteahhit orada tekrar çalışmalara başladı ve yakın zamanda tamamlanacak” ifadelerini kullanmıştı. 

Demokrat