TBMM'nin kuruluşunun 99'uncu yıl dönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı tüm yurtta olduğu gibi ilimizde de büyük bir coşkuyla kutlandı. 
Okulu ve öğrencisi olmayan Yassıören Köylüleri de tam 14 yıldır düzenledikleri törenlerle 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı  coşkusundan kendilerini mahrum bırakmıyorlar.

 Senirkent ilçemize bağlı Yassıören Köyü’nde taşımalı eğitim sistemine geçilmesi nedeniyle ilçeye taşınan köy okulu 2005-2006 öğretim yılında kapatıldı. Hiç öğrencisi kalmayan köyde köylülerin bayram coşkusundan mahrum kalmaması için yıllardır emek veren emekli öğretmen Ali Güneş ,her yıl olduğu gibi bu yıl da yine köy halkına bu yokluğu hissettirmemek adına gönüllü bayram tertip komitesiyle birlikte hazırlık yaparak,halkın tamamına yakınının katılımıyla kutlamaları gerçekleştirdiler. Yassıören köy halkı yalnız 23 Nisan'ı değil,diğer tüm milli bayramları da tam 14 yıldır aynı coşkuyla kutlamaktalar. Nüfusun az olmasına aldırış etmeyen, Yassıörenliler ,’’Türkiye Cumhuriyetinin yapı taşları olan Cumhuriyetin kazanımları ulusal bayramları ilelebet yaşatmak hatırlatmak önceliğimiz olacaktır’’ sözleriyle duygu ve düşüncelerini dile getirmekteler. Elif AKGÜL