Gökmenoğlu, “bu memlekette ‘su donuyor’ diye cenaze aracı gönderilmiyor, ‘başının çaresine bak’ deniliyor” diye konuştu.

YAŞLISINA HİZMET ETMEYEN BİR BELEDİYE

İyi Parti Belediye Başkan Adayı Gökmen Gökmenoğlu, Emekliler Derneği’ni ziyaretinde şunları söyledi:

“Bir çek yatta karı koca kapıyı çekmekte zorlanan,  evinde yemeği olmayan saçı sakalı uzamış olan yaşlılarımız var.  Bunlarla karşılaştık. İnsan üzülüyor.  Bir belediyenin sosyal belediyecilik yapması gerektiğini ondan söylüyoruz. Sadece çöp alan, asfalta döken bir belediye olmamalı. Belediye yaşlısına hizmet vermeli. Bir arabamız olsa içinde hemşiremiz olsa içinde temizlik yapacak arkadaşlarımız olsa tadilattan anlamayan biri olsa.  Evlerine haftada bir uğrasak temizliğini yapsak, kişisel bakımını yapsak, elbiselerini ütüleyip  bir kapta çorbasını koysak onları 1 hafta idare eder? Çok mu zor bu işler.

HUZUREVİNİ NEDEN YAPMADIN?

Her şeye para veriyorsun. Üzüm Heykeline 8 milyon, Dedekorkut  Heykeline 103 milyon TL. Her şeye para buluyoruz buna mı bulamıyoruz. Engellilerimiz perişan. Yaşlılarımız  perişan. Ben şehrime hizmet emek istemiyorum. Huzurevinin inşaatını yapamayıp ben söyledikten sonra koşa koşa gidip temel atan ama  o temele bir demir koyamayıp Huzurevinin temelini atan insanın artık belediye başkanı olmasını arzulamıyorum. Kendisine teşekkür ediyoruz.

YUSUF ZİYA GÜNAYDIN DEYİNCE

AKLIMIZA ‘HEYKEL’ GELİYOR

Sizin Yusuf Ziya Günaydın deyince aklınıza ne geliyor sorusuna emeklilerden ‘rant, ulaşılamayan başkan, ağaç dikmek, özel mülkiyeti konut alanı yapan, çarşamba pazarını açamayan” cevaplarını alan Gökmenoğlu, “Ben sorduğumda heykel yaptı diyorlar.  Allah razı olsun diyelim. Mehmet Aybatılı Ayazmana’yı yaptı, Kebapçılar arastasını yaptı, Belediye İş Hanını yaptı, Belmaş evlerini yaptı. Hem de bir dönemde yaptı. Ama bakın bu dönemde Çarşamba Pazarı halen açılmadı. Arkada cami var neden cami açılmadı? Ben hukukçuyum burayı açarım dedik. Şimdi  iki aday da açarız diyorlar. İyi de ben deyince mi tatlandı ballandı.

İNSANLAR MEZAR YERİ BULAMIYOR

Ben sosyal konut yapacağım dedim. 15 yıl önce bu defter kapadı. Ayda bin liraya 83 bin 500 liraya ev yapacağım dedim. Ben neden bu yola çıktım.  Ne iktidar adam gibi yatırım getiriyor ne mevcut başkan yatırım yapıyor.  Sizlerin daha iyi yönetilmeye hakkınız var. Siz emeklilerimiz, şimdi Belediye imkanlarından yararlanmayacak da ne zaman yararlanacak? Bu memlekette ‘su donuyor’ diye cenaze yıkama aracı gönderilmiyor. Başının çaresine bak diyorlar. Mezar yeri yok bu şehirde. Tuvalet yok. Ben raylı sistem yapalım dedim. Mevcut Başkan ‘o rantabl değil ben havaray yapacağım‘ dedi. Havaray 100 kat daha maliyetli. Gelin Davraz Uludağ gibi olsun teleferik koyalım dedik. Gerek yok ben Gökçay’da, Ağustos’ta kar yağdıracağım kayak yaptıracağım’ dedi, herkes alkışladı. Ama ben 83 bin liraya ev dediğimde karşıma dikildiler yapamazsın dediler.”

6741679a-269a-459b-a828-4509ff94fa73.jpg68008b1b-f380-4e4f-b6e0-5dacef1ed7f4.jpge10f2cbd-2dc6-41f4-8e7d-a6138fb8bada.jpg