Süleyman Demirel Üniversitesi, Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı ve Isparta Ticaret ve Sanayi Odası işbirliği ile üniversite yerleşkesinde hayata geçirilecek olan ‘Yenilikçi Teknolojiler Merkezi’ Projesi basına tanıtıldı. Proje Yürütücüsü Prof. Dr. Osman İpek, Merkezin üniversitenin tüm teknolojik projeleri başta olmak üzere üniversite dışından da projelere bilimsel destek vereceğini söyledi. 
 
İlk olarak alt yapı araştırma ve çalışmalarına 3,5 yıl önce başlanan ve şuanda yer tespiti yapılarak temel atma aşamasına geçilecek olan Süleyman Demirel Üniversitesi ‘Yenilikçi Teknolojiler Merkezi’ Projesi ile ilgili olarak dün saat 13.00’de Isparta Ticaret ve Sanayi Odasında bir basın toplantısı düzenlendi. Toplantıya; ITSO Başkanı Hasan Hüseyin Kaçıkoç’un yanı sıra Süleyman Demirel Üniversitesi Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Osman İpek, ITSO Meclis Başkanı Bedri Ayhan, ve bazı ITSO Yönetim Kurulu üyeleri katıldı. 
 
KAÇIKOÇ; “ISPARTA’DA BÖYLE BİR AR – GE MERKEZİNE İHTİYAÇ OLDUĞU KARARINA VARDIK” 
 
Isparta ve bölgedeyapılmakta olan alışılagelmiş üretim yöntemleri ile katma değeri yüksek yenilikçi ürünlerin üretilmesinin zor olduğu, bölgede güçlü bir sanayinin oluşamayacağı gözlemlenmiştir. Isparta ve bölgedeki müteşebbislere öncülük etmek amacıyla havacılık ve sağlık sektörü için katma değeri yüksek ürün prototipleri ve malzemelerin üretilmesi yanı sıra, Isparta’ya özgü bir değer olan gül, verimli tarım ve gıda gücenliği ile özgün araştırmaların yapılmasının gerekliliği konusuda fikir birliğine varılmıştır. Bunun neticesi olarak da, yapılacak araştırmalar ve özgün üretimler için nitemilki bir ar – ge merkezine ihtiyaç olduğu ortaya çıkmıştır. 
 
“PROJE DPT TARAFINDAN ONAYLANDI” 
 
Bu amaçla; Süleyman Demirel Üniversitesi bünyesinde, Isparta Ticaret ve Sanayi Odası ve BAKA’nın da destek verdiği, bir Yenilikçi Teknolojiler Merkezi kurulmasına yönelik proje hazırlanmış, 25 Mayıs 2010 tarihinde Devlet Planlama Teşkilatına sunulmuştur. Sunulan bu proje, belli revizyonlardan sonra, DPT tarafından 2011 yılında desteklenmeye değer bulunmuş ve kalkınma planına dahil edilmiştir.Proje, farklı disiplinlerdeki akademisyenlerden oluşan 60 kişilik bir proje ekibitarafından yürütülmektedir” dedi. 
 
İPEK; “MERKEZDE 4 BİRİM YER ALACAK” 
 
Süleyman Demirel Üniversitesi Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Osman İpek de toplantıda yaptığı konuşmada; “Yenilikçi Teknolojiler Merkezi bünyesinde 4 alt birim bulunacak. Bunlar; Tasarım ve imalat teknolojileri araştırma birimi. Test ve Analiz Teknolojileri Araştırma Birimi. Biyoteknoloji Araştırma Birimi. Enerji Teknolojileri Araştırma Birimi. Ayrıca, endüstriyel hammaddeler ve ileri teknoloji ürünleri üretim birimi için teçhizat alımı da yapılacaktır. 
 
“PROJENİN BÜTÇESİ 16,1 MİLYON LİRA” 
 
Projenin toplam bütçesi 16 milyon 123 bin 998 TL’dir. Bu bütçenin 6 milyon TL’si Yenilikçi Teknolojiler Merkezinin binasına ait inşaat bütçesi, 8 milyon 166 bin 407 Tl’si ise manike ve teçhizat bütçesidir. Toplam bütçenin 1 milyon 500 bin TL’si Süleyman Demirel Üniversitesi tarafından, 220 bin TL’si Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı tarafından karşılanmaktadır. Proje kapsamında Makine ve teçhizat alımlarının gerçekleştirilmesi ve bu teçhizatın konulabilmesi için nitelikli bir binanın yapılması gerekmektedir” dedi.