Öğrenci başarısını artırmaya yönelik örnek bir proje gerçekleştiren Mustafa Şener İlkokulu; okul velilerine önce kitap okutuyor, daha sonra da sınavdan geçiriyor ve böylelikle velilerdeki farkındalık düzeyini artırıyor. Başarı hedefli proje kapsamında okul bahçesinde düzenlenen ödül töreninde sınavda başarılı olan 5 veli okul müdürü tarafından kitap ile ödüllendirilirken, birincilik elde eden veliye kitap ödülü yanında ayrıca 75 Tl hediye çeki de takdim edildi. Tören sonrası proje çalışmasına ilişkin açıklamada bulunan Okul Müdürü Orhan Çelik ,’’Okulumuzda uyguladığımız Veli Kitap Okuma Projesi ile velilerimizin eğitim ile ilgili olan farkındalık düzeyini artırmak istiyoruz.

Geçen yıl ilk okuttuğumuz kitap olan fıkra tadında ‘Anne Baba Eğitimi’ sayesinde velilerimiz çocukların okul ortamında nelerle karşılaşabileceklerini görmüş oldular. Bununla beraber çocuklarını bir başka çocukla kıyaslamaması gerektiğini, her çocuğun kendine özel olduğunu anladılar. İkinci kitap olarak okuttuğumuz ‘Geliştiren Anne Baba’ kitabıyla da çocukların eğitimine nasıl bir katkı sağlamış olacaklarını görmüş oldular. Bu sene başında okutmuş olduğumuz ‘Hiperaktivite ve Dikkat Eksikliği’ kitabında da, günümüzde öğrencilerin en çok karşılaşmış oldukları ders başarılarını olumsuz etkileyen dikkat eksikliği rahatsızlığına dikkat çekmek istedik’’ dedi ve konuşmasını şu sözlerle tamamladı:’’Velilerimizden aldığımız geri dönütlerde kitabı çok beğendiklerini ve akademik bir dil olmasına rağmen çocuklar için bunun çok önemli olduğunu kendileri ifade ettiler. Kitap okumaya devam edeceğiz, yeni kitabımız ise ‘Beni Ödül İle Cezalandırma’.Bu kitabın sayesinde de velilerimiz çocuklarına ödülün ne kadar yararı ya da zararı olduğunu görüp,onlarla doğru bir iletişim kurmaları gerektiğini öğrenmiş olacaklar.Eğitimci olarak velilerimize rehberlik etmek adına, seçmiş olduğumuz ve velilerimizin okumasını istediğimiz kitaplar, tamamen onların  yönlendirilmesine yönelik kitaplardır.Bu konuda  velilerimizden sürekli olumlu dönütler alıyoruz.

Toplu siparişle uygun fiyata gelen kitapları velilerimiz okuldan temin ediyor.Daha sonra belirli bir okuma süresi veriyoruz. Bu süre sonunda velilerimizi okudukları kitabı ne kadar anladıkları noktasında bir sınava tabii tutuyoruz. Sınav sonucunda da başarılı olan velilerimizi törenle ödüllendiriyoruz. Velilerimiz bu uygulamadan çok memnunlar. Ödülün içeriğinden çok, bu sınava katılmış olmanın ve kendilerini ölçmenin ne kadar önemli olduğunu ifade ediyorlar. Ödüllerimizin teminini de satışı yapılan kitapların maliyetinden velilerimizin bilgisi dâhilinde karşılanıyor. Örneğin son aldığımızın kitabın fiyatı 19 Tl iken, 20 Tl bedelle veriyor, arada oluşan farkla da sınav sonucunda verilecek ödüllerimizin maliyetini karşılıyoruz. Daha önce okuttuğumuz 3 kitabımızda da bunu başarmış olduk. Proje kapsamında yaklaşık 500 velimiz kitap okuma etkinliğimize katıldı. Kitap okuyan velilerimiz, edindikleri bilgiyle kendi çevrelerini de bilgilendiriyorlar. Yaklaşık 200 öğretmen velimiz var. Velimiz olan meslektaşlarımız kendi okullarında bu kitaplarla ilgili öğretmen arkadaşlarımızı da bilgilendiriyorlar. En son okuduğumuz dikkat eksikliği ile ilgili bir öğretmen velimiz,’’Ben bu durumun hiç farkında değildim. Bu sayede 2 öğrencimi kazandım’’diyerek gelip bizlere teşekkür etti. Kitap okuma etkinliğimiz halen çok büyük bir heyecanla devam ediyor. Öğrencilerimizle olan etkinliklerimiz de aynı şekilde sürdürülmektedir.’’ Elif AKGÜL