Ferhat Uzunlulu Ortaokulu'nun öğrencisi olmak artık bir ayrıcalık. Okula her türlü imkanı sunacak olan iş adamı Uzunlulu, okuldaki 30 öğrenciye burs bağlamakla kalmayacak, mezun olup ta üniversiteyi kazanan her öğrenciye burs verecek.

Hayırsever işadamı Ferhat Uzunlulu tarafından 2012 yılında Hanife Sultan Mahallesine yaptırılan ve kendi ismi verilen FERHAT UZUNLULU Ortaokulunun öğrencisi olmak oldukça ayrıcalıklı bir duruma geldi.
 
Geçtiğimiz Cumartesi günü yaptırdığı okulu ziyaret eden hayırsever iş adamı Ferhat Uzunlulu, eksikleri yerinde tespit etti ve önemli müjdeler verdi. Ferhat Uzunlulu, okulun bütün eksiklerinin giderileceğini belirterek: "Bununla da kalmayacağız. Diğer okullarda olmayan imkanları okulumuza kısa sürede kazandıracağız. Sadece giziki imkanlar yeterli değil, okulumuzun önemli başarılara da imza atmasını istiyoruz. Bunun için ne gerekiyorsa yapacağız. Biz yapmış olduğumuz eseri sonuna kadar destekleyerek Isparta’da başarıyı yakalayan örnek öğrencilere sahip bir okul hayat ediyoruz" dedi.

Okulda eski ismi ile SBS yeni ismi ile TEOG sınavlarında başarılı olan öğrencilere tablet ödülü verileceğini belirten Uzunlulu: "Yıl boyunca okuldaki ve genel sınavlarda başarılı olan öğrencilerimize de tablet hediye edeceğiz. Okulumuzdaki bütün başarılı öğrencileri ödüllendireceğiz. Yıl sonunda her sınıf seviyesinde başarılı olan 1., 2. ve 3. olan öğrencilerimiz tablet, fotoğraf makinesi ve mp3 gibi ödüllerde ödüllendirilecek. Bilgisayar sınıflarını oluşturacağız. Spor salonundan, sosyal alanlara kadar her türlü donanıma okulumuz sahip olacak. Başka okullarda olmayan, başka okullarda yapılmayan bizim okulumuzda yapılacak. Sosyal, kültürel ve sportif etkinlikler için her türlü imkan sunulacak. Kütüphane yapılacak ve kısa süre içinde kitaplar temin edilecek.

Okulumuzun spor takımlarına formaları ve gerekli bütün malzemeleri temin edilecek. Okulumuzun güvenliği için kamera ve alarm sistemi kurulacak. Kısaca okulumuzda her şey eksiksiz olacak. Bununla kalmayacağız. Halen okulumuzda eğitim gören başarılı ama yoksul 30 öğrencimize aylık 150 TL. burs bağlıyoruz.

Ayrıca Ferhat Uzunlulu mezunu olan ve üniversiteyi kazanmış bütün öğrencilere de üniversite hayatı boyunca burs vereceğiz. Yani Ferhat Uzunlulu Ortaokulu'ndan mezun olmuş, liseyi bitirdikten sonra üniversiteyi kazanmış çocuğumuz bize gelip, ben sizin okulunuzdan mezunum, şu üniversiteyi kazandım dediği andan itibaren burs bağlanacak. Bağlanan burslar az olmayacak. Üniversite bir öğrencinin ihtiyacını önemli oranda karşılayabilecek noktada olacak."

Hayırsever iş adamı Ferhat Uzunlulu tarafından yaptırılan ve kendi ismi verilen okulda öğrenim görmek artık bir ayrıcalık olacak.

Uzunlulu, şu anda 30'un üzerinde üniversite öğrencisine burs veriyor.