Isparta Valisi Ali Haydar Öner, SDÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'nin organizasyonuyla 24-27 Eylül tarihleri arasında yapılacak Uluslararası Davraz Kongresi'nin, Isparta, Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ), ülke ve bilim hayatı için çok önemli bir organizasyon olduğunu bildirdi. 

     Vali Öner, Uluslararası Davraz Kongresi dolayısıyla, için SDÜ Rektörü Prof. Dr. Metin Lütfi Baydar ve İktisadi İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan İbicioğlu ile birlikte basın toplantısı düzenledi.

     Kongreyi çok önemsediklerini belirten Öner, kongrenin, Isparta, SDÜ, ülke ve bilim hayatı için çok önemli bir organizasyon olduğunu söyledi.

    Çalışmannn uyum ve iş birliği çalışması olduğunu kaydeden Vali Öner, bu tablonun Isparta'da özlem duyulan bir çalışmayı oluşturduğunu belirterek, ''Kongrede, kamu yönetimi, yerel yönetimler, akademik kuruluşlar, sivil ve mesleki toplum örgütleri, siyasetçiler, üst düzey yöneticileri, devlet ve hükümet yetkilileri var. Halkımızın da devreye girmesini ümit ve temenni ediyoruz'' diye konuştu.

     Vali Öner, projenin Isparta'ya prestij kazandıracağını da ifade etti.
     SDÜ Rektörü Prof. Dr. Metin Lütfi Baydar da dünyada büyük çaplı iki organizasyon bulunduğunu hatırlatarak, birincisinin Davos'ta Dünya Ekonomik Forumu olarak yapıldığını, diğerinin de Brezilya'da Dünya Sosyal Forum olarak gerçekleştirildiğini söyledi.

     Ekonomik ve sosyal olayları birbirinden ayırt etmenin mümkün olmadığını belirten Baydar, şöyle konuştu:
     ''Ekonomik olaylar sosyal olayların tamamlayıcısıdır. Biz SDÜ olarak bu iki önemli forumu Davraz Dağı'nda birleştirelim diye düşündük.

    Hem sosyal hem ekonomik olayların tartışılabileceği, güncel olan tüm konuların elden geçirileceği bir toplantı planladık. Bu toplantıyı gelenekselleştirmeyi düşünüyoruz.

  Nasıl Davos'ta Dünya Ekonomik Forumu her yıl toplanıyor ve dünya gündemini teşkil ediyorsa, nasıl Brezilya'da sosyal ekonomik olayların akışı değiştirilebiliyorsa biz de Davraz toplantısının dünyanın açılımını belirleyen toplantı olsun diye düşünüyoruz.''