Yaklaşık 150 milyon dolarlık yatırımla inşa edilen Hilton İstanbul Kozyatağı'nın sahibi bir Ispartalı. İşadamı Hakan Çağlar, 2 arkadaşıyla birlikte büyük bir otel yatırımına imza attı, dünya devi ile franchise sözleşmesi imzaladı.

İşadamlarımızın yurt içi ve yurt dışındaki ticaret hacimleri Isparta sınırlarını aşıyor. Metropol kent İstanbul'da yaşayan Ispartalı işadamları başarıdan başarıya koşuyor, kentin ekonomik hayatına imzasını koyuyorlar.

Örneklerden birisi Hakan Çağlar. Ispartalı Çağlar ailesinin bir ferdi olan Hakan Çağlar, İstanbul'da 2 arkadaşı ile birlikte devasa bir otel yatırımına imza attı. Kadıköy Kozyatağı'nda 150 milyon dolarlık yatırımla inşa edilen 5 yıldızlı otel için dünya devi Hilton ile franchise sözleşmesi imzalandı.  Hilton İstanbul Kozyatağı Konferans Merkezi ve Spa, Hilton Worldwide'ın Türkiye genelinde halen işletilmekte olan ve inşaat halindeki 40 oteli içeren portföyüne katıldı.

Hilton İstanbul Kozyatağı Konferans Merkezi ve Spa, 317 odaya sahip ve 2 bin metrekarenin üzerinde bir toplantı kapasitesi ile hizmet veriyor. Üç katlı bir platformun üzerine inşa edilen iki adet 16 katlı simgesel kuleden oluşan otelde iki farklı restoran seçeneği, bir Sağlık Kulübü ve Spa'nın yanı sıra Optimum Alışveriş Merkezi'ne yaya köprüsüyle doğrudan bağlantı yapıldı.

EMAYTAŞ İnşaat Yönetim Kurulu Üyesi hemşehrimiz Hakan Çağlar, Hilton Kozyatağı Otel&Resort ile ilgili şu bilgilendirmeyi yaptı:

"Her geçen gün daha da popüler bir konferans merkezi haline gelen İstanbul’un ticaretin ve ekonominin merkezi olma yolunda hızla ilerleyen Anadolu Yakası’nda yer alan Hilton İstanbul Kozyatağı Konferans Merkezi ve Spa, bölgenin dünya standartlarındaki konferans hizmetleri ile giderek artan şirket toplantısı ve etkinlik taleplerine cevap vermeyi amaçlıyor.

Üç katlı bir platformun üzerine oturan iki adet 16 katlı simgesel kuleden oluşan otelin üst katlarında Marmara Denizi ve Adaların inanılmaz manzarası izlenirken teraslar a’la carte restoranlara ve şık barlara ev sahipliği yapacak. 2.000 metrekarenin üzerinde toplantı kapasitesine sahip otelde ayrıca iki farklı restoran seçeneği, büyük bir Sağlık Kulübü ve SPA hizmet verecek.

Hilton İstanbul Kozyatağı Konferans Merkezi ve Spa'ya doğrudan E5 karayolu üzerinden ulaşılıyor. Otelin yeri İstanbul'un iki büyük havaalanı olan Atatürk Uluslararası Havalimanı ile Sabiha Gökçen Havalimanı'na hemen hemen eşit mesafede bulunuyor. Sırasıyla 23 km ve 21 km mesafedeki iki havaalanına da karayolu üzerinden ulaşılıyor. Ayrıca yeni açılan Kadıköy-Kartal metro hattının Kozyatağı istasyonu da otele yürüme mesafesinde bulunuyor."