Süleyman Demirel Üniversitesinde bulunan İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Kafeterya ve Çay Ocağı ihale ilanındaki ilginç detaylar ihaleye katılmak isteyen birçok firma tarafından şaşkınlıkla karşılandı.

 Kiralama ihalesi şartnamesine göre, kafeterya'yı kiralayacak kişi yada firmanın en az 25 şubesinin bulunması, 2015 yılı için yıllık cirosunun en az 20.000.000,00 (yirmimilyon) TL olması, Firmanın hizmet vereceği alan için Yüksek Öğretim kurumlarına bağlı özel veya devlet üniversitelerinde işletmeci olarak hizmet verdiğine dair deneyime sahip olması, gibi olağan üstü şartlar aranıyor.

İhaleye Isparta'da katılmak isteyen firmalar şartları görünce büyük bir şoka uğradıklarını belirterek, ''Keşke en alta katılacak firmanın ismide yazılsaydı'' şeklinde konuştular.

İŞTE SDÜ'nün Yayınladığı o İLAN ;

Süleyman Demirel Üniversitesi Rektörlüğü İdari ve Mali İşler Daire Başkanlığından

İhale Edilecek Yerin adı, İhale Tarihi ve Saati, İhalenin Yapılacağı Yer Kiraya Verilecek Taşınmaza ait Bilgiler,

Muhammen Bedel ve Geçici Teminat Tutarı 1 İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Kafeterya ve Çay Ocağı

Yeri 04.04.2017 saat:10.30 SDÜ Rektörlük İhale Odası Üniversitemiz Doğu Yerleşkesindeki İİBF Ek Binasında bulunan ve Üniversitemiz mülkiyetinde olan 1282 m2 yüzölçümlü Kafeterya ve Çay Ocağı  Yeri (1250  m2 kafeterya yeri ile 32 m2 2 adet çay ocağı yeri için,  ihale sonrasında oluşacak yeni alan ek tadil sözleşmesi yapılarak belirlenecektir.) 2886 sayılı Devlet İhale Kanununun 45. Maddesine göre Açık telif Usulü ile 3 (üç) yıllığına kiraya verilecektir. İlk yıl muhammen bedeli KDV hariç 74.800,00 TL, Geçici teminat Tutarı 2.244,00 TL dir. 2 Fen Edebiyat Fakültesi Kafeterya Yeri 04.04.2017 saat:14.30 SDÜ Rektörlük İhale Odası Üniversitemiz Doğu Yerleşkesindeki Fen Edebiyat Fakültesinde bulunan ve Üniversitemiz mülkiyetinde olan 209,22 m2 yüzölçümlü Kantin Yeri 2886 sayılı Devlet İhale Kanununun 45. Maddesine göre Açık telif Usulü ile 3 (üç) yıllığına kiraya verilecektir.

İlk yıl muhammen bedeli KDV hariç 30.0000,00 TL, Geçici teminat Tutarı 900,00 TL dir.

1- Üniversitemizin mülkiyetinde bulunan  ve yukarıda  nitelikleri  belirtilen  taşınmazlar,  hizasında belirtilen yüzölçümü, süre ve tahmini bedeller ile 2886 Sayılı Devlet İhale Kanununun 45. maddesi   gereğince Açık Teklif Usulü ile  tabloda belirtilen gün ve saatlerde kiraya verilecektir.

2- Şartname ve eklerini almak zorunludur. Şartname ve eklerini istekliler SDÜ Strateji Geliştirme Daire Başkanlığına 50,00 TL şartname bedeli yatırmak ve dekontunu ibraz etmek koşulu ile İdari ve Mali İşler Daire Başkanlığı Kiralama ve Satış Şubesinden temin edebilirler.

3- İhaleye Katılacak İsteklilerin İhâleye Katılabilmeleri İçin Aşağıda Sayılan Belgeleri Teklifleri Kapsamında Sunmaları Gerekir: a- Genel Sunulması Gereken Belgeler: Gerçek kişi katılması halinde; Onaylı nüfus kayıt örneği ve yasal yerleşim yeri belgesi, Yapılacak tebligatlar için Türkiye’deki adres beyanı, (EK-1) Noter tasdikli imza beyannamesi, İlk ilan veya ihale tarihinden en fazla 15 gün öncesine ait adli sicil kaydı belgesi Adli sicil kaydından, 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu’nun 102, 103, 104, 105, 141,142, 148, 149, 155,157,158, 185,186,187,188,194,195,220,247,250,252,299, 300,301,302, 309, 310,311,312,313,314, 315, 316 ncı maddelerinde yer alan suçlardan hüküm verilmediği anlaşılması gerekir.

Tüzel kişi katılması halinde; İlgili mevzuatı gereği kayıtlı bulunduğu ticaret ve/veya sanayi odasından, ilk ilan veya ihale tarihinin içinde bulunduğu yılda alınmış, tüzel kişiliğin odaya kayıtlı olduğunu gösterir belge, İlgisine göre tüzel kişiliğin yönetimindeki görevlileri belirten son durumu gösterir Ticaret Sicil Gazetesi veya bu hususları gösteren belgeler Tüzel kişiliği temsile yetkili kişi/kişilerin noter tasdikli imza sirküleri, Yapılacak tebligatlar için Tüzel Kişiliğin Türkiye’deki adres beyanı (EK-1) Vekâleten ihaleye katılma halinde, vekil adına düzenlenmiş ihaleye katılmaya ilişkin noter onaylı vekâletname ile vekilin noter tasdikli imza beyannamesi. İlk ilan veya ihale tarihinden en fazla 15 gün öncesine ait Sosyal Güvenlik Kurumundan alınmış sosyal güvenlik prim borcu olmadığını gösterir belge. İlk ilan veya ihale tarihinden en fazla 15 gün öncesine ait vergi dairesinden alınmış vergi borcu olmadığını gösterir belge.

Üniversitemiz kullanımındaki taşınmazlarda hâlihazırda kiracı olanlar ile daha önce kiracı olanların bu kiralamalarla ilgili Üniversitemize borcu bulunmadığına dair, ilk ilan veya ihale tarihinden en fazla 15 gün öncesine ait Strateji Geliştirme Daire Başkanlığından alınmış yazı. Üniversitemiz kullanımındaki taşınmazlarda herhangi bir kiracılık ilişkisi kurulmamış kişiler için EK-2’de yer alan taahhütname. EK-3’e uygun düzenlenmiş ve yetkili kişi/kişilerce imzalanmış teklif mektubu. Şartnamenin 11 inci maddesine uygun olarak düzenlenmiş geçici teminata ilişkin belge.

2886 sayılı Devlet İhâle Kanununun 83, 84 ve 85 inci maddelerinde, 5237 sayılı Türk Ceza Kanununun 204 üncü maddelerinde belirtilen suçlar ile 4734 sayılı Kamu İhâle Kanununun 10, 11 ve 53 üncü maddelerinde belirtilen suçları işlemediğine dair taahhütname, (Ek-4) İstekliler ile Üniversitemiz arasında taşınmaz kiralamaları vb. konularda devam eden idari ve adli dava bulunmadığına dair SDÜ Hukuk müşavirliğinden alınmış belge, İstekli ile Üniversitemiz arasında icralık bir borç ilişkisi olmadığına dair beyanı, (EK-5) b- İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Kantin/ Kafeterya ve

Çay Ocağı Yeri İhalesi İsteklileri İçin;            

1) Teklifte bulunacak isteklinin ticaret sicil gazetesinde veya ticaret odasından alınacak olan hükmü şahsiyet belgesinde faaliyet konusu olarak simit ve unlu mamuller imalini, alımını, satımını yapabilir olması ve konusu ile ilgili olarak büfe, kafeterya vb. yerleri işletmek veya işlettirebilecek olması,        

2) Gerçek veya Tüzel Kişiliğe ait firmanın en az 25 şubesinin bulunması,    

3) Gerçek veya Tüzel Kişiliğe ait firmanın 2015 yılı için yıllık cirosunun en az 20.000.000,00 (yirmimilyon) TL olması,      

4) Firmanın hizmet vereceği alan için Yüksek Öğretim kurumlarına bağlı özel veya devlet üniversitelerinde işletmeci olarak hizmet verdiğine dair deneyime sahip olması, (Kurumlarla taraflar arasında yapılmış olan kira sözleşmeleri deneyim belgesi olarak kabul edilebilecektir.)      

5) Simit ve Unlu mamulü olarak üretimi yapılacak ürünler için helal ürün belgesinin ve firma için ISO 22000 Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi Standardı belgesinin olması,      

6) İsteklinin sattığı ürünlerinin en az %50 sini kendisinin üretmesi,      

7) İhaleye katılacak istekli tarafından özel bir üniversite fiyat menüsün oluşturulması ve uygulanacak fiyatların üniversiteler haricinde uygulanan fiyatlardan uygun olduğunun (fiyat farklılaştırılmasının) belgelendirilmesi. Oluşturulacak olan fiyat menüsünün (basılı evrak ) numunesinin ihale teklif dosyasına eklenmesi,        8) İhaleye girecek isteklinin kendisinin veya iştiraki olan tüzel kişiliğinin Franchise Hizmet Ağı olduğuna ve ihale sonrasında sorumlukları isteklide kalmak üzere 6098 sayılı Türk Borçlar Kanunun 322 nci maddesine göre idarenin iznini almak koşulu ile alt yükleniciye kullanım hakkını devredeceğine veya kendi çalıştıracağına dair beyanı, (EK-6) c- Fen Edebiyat Fakültesi Kafeterya Yeri İhalesi İsteklileri İçin;    

   1- Yüksek Planlama Kurulu’nun 18 Haziran 2015 tarih ve 2015/18 sayılı Kararı ile kabul edilen ve 1 Temmuz 2015 tarih ve 29403 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren Türkiye Girişimcilik Stratejisi ve Eylem Planı (GİSEP) çerçevesinde; Planın, genel amacının “Ülkemizde girişimcilik kültürünü yaygınlaştırmak, güçlü bir ekosistem oluşturmak ve girişimciliği geliştirmek” olarak belirlenmesi nedeniyle KOSGEB tarafından düzenlenen girişimcilik eğitim programına katılmış olması ve girişimcilik  belgesine sahip olması,       2 -  İsteklinin başvuru tarihi itibariyle son 1 (bir) yıl içerisinde aynı faaliyet konusunda (Güncel NACE Ekonomik Faaliyet Sınıflamasında yer alan 4’lü koda göre);           · Şahıs işletmesinin bulunmadığına ve tüzel kişi statüsünde kurulmuş herhangi bir işletmede %50’den fazla ortaklığının bulunmadığına dair beyanı, (EK-7)       İsteklilerin yukarıda yazılı belgelerin (teklif dosyasını) aslının veya aslına uygunluğu noterce onaylanmış örneklerini ihâle saatine kadar SDÜ İdari ve Mali İşler Daire Başkanlığı Kiralama ve Satış Şubesine vermeleri gerekmektedir. Hazırlanan belgeler ihale saatine kadar İdari ve Mali İşler Daire Başkanlığı’na teslim edilecektir. İhale Süleyman Demirel Üniversitesi Rektörlüğü ihale salonunda yapılacaktır. Kira bedelinde KDV hariçtir. Rektörlüğümüz ihaleyi yapıp yapmamakta ve uygun bedeli tespit etmekte serbesttir.            

İLAN OLUNUR