Bu telaş, panik, tereddüt nedir?

AK Parti Belediye Başkan Adayı Şükrü Başdeğirmen, Pazar tezgah ücretlerine zam yapılacağına ilişkin spekülasyonlara şu cevabı verdi:

Bu telaş, bu panik, bu tereddüt nedir? Ben ne yapacağımı, nasıl davranacağımı çok iyi biliyorum. Geçmişte yapılanlar beni ilgilendirmez. Pazarcı esnafı değerlidir. Çok zor şartlarda altında ekmek paralarını çıkarıyorlar. Onlara daha iyi imkanlar sağlayacağız. Kapalı ve sıcak mekanlar oluşturacağız.

Bırakın tezgah parasını artırmayı daha iyi şartlarda ticaret yapmalarını sağlayacağız. Daha iyi imkanlar sunacağız. Yaşantıma bakın. Bu konularda bir olumsuzluk var mı? Pazarcı halkımızın mağdur olacağı hiçbir şey olmayacak söz veriyorum.”

                Belediye Başkan Adayı Başdeğirmen, üretici pazarıyla ilgili bir soruya ise “üretici pazarı bizim bir değerimiz. Dışardan gelen misafirlerimiz oraya gidiyor. Orası bir değer. Derli toplu hale getirmek zorundayız. İçerdeki insanlarla beraber, onları mağdur etmeden” dedi.

AK Parti Belediye Başkan Adayı Şükrü Başdeğirmen, Pazar tezgah ücretlerine zam yapılacağına ilişkin spekülasyonlara şu cevabı verdi:AK Parti Isparta Belediye Başkan Adayı Şükrü Başdeğirmen, seçimi kazandıktan sonra belediyeden işçi çıkaracağı şeklindeki iddialara tepki göstererek, “40 yıldır istihdamı arttırmaya yönelik çalışıyoruz, göreve gelirsek belediyeyi geliştirip işçi sayımızı arttıracağız. Personel çıkartıp kimsenin vebalini almak istemem” dedi.

Şükrü Başdeğirmen, İYAŞ Park Otel’de basınla sohbet toplantısında bir araya geldi. Milletvekili Mehmet Uğur Gökgöz, İl Başkanı Osman Zabun ve bazı parti yöneticileriyle birlikte medya mensuplarının karşısına çıkan Başdeğirmen,  Isparta’ya daha fazla hizmet etmek amacıyla adaylığa müracaat ettim. Teşkilatlarıyla birlikte bu süreci en iyi şekilde değerlendirmek için yola çıktıklarını belirten Başdeğirmen, şunları söyledi.

“Atalarımız bu memlekete yerleşmiş, bu memlekette ticaret yapmış, sanayicilik yapmış, sonra bizler dünyaya gelmişiz, büyümüşüz, evlenmişiz, para kazanmışız, artık biz de bu memlekete hizmet etmek için yarışa girmişiz. Bugüne kadar yapılanlara da teşekkür ediyoruz. Biz daha iyisini yapabileceğimiz inancıyla yola çıktık. Eserler bırakmak için yola çıktık, İnşaAllah muvaffak oluruz.

PROJELER 6 OCAK’TA AÇIKLANACAK
Proje hazırlıklarının son aşamaya geldiğini ve 6 Ocak’ta kamuoyuna açıklayacaklarını belirten, Şükrü Başdeğirmen, şöyle devam etti:

“Aday adayı arkadaşlarımızın da projeleri vardı, biz bu projelerin birleştirdik. İlk sözümüz de buydu kendi aramızda. Kim başkan adayı olursa biz projelerimizi onunla birlikte götürecektik. Biz de arkadaşlarımızla oturduk, projelerimizi hamurlaştırdık ve çok güzel projeler ortaya çıktı.

Ortak düşüncemiz şehrimizi kalkındırmak. Hep beraber bu konularda yapılması gerekenleri birlikte istişare ederek yapacağız. Alanında uzman olanlarla istişareler yaparak hizmet edeceğiz. ‘Ben yaptım oldu’ demeyeceğiz. Mutlaka danışacağız. İnsanlar fikirlerinin sorulmasından çok mutlu oluyor ve bir şeyler üretmeye çalışıyor. Seçimi kazandıktan sonra bunları devam ettireceğiz.

BAŞKANLIĞI 1994 YILINDA DÜŞÜNDÜM
Dünya liderimiz Sayın Erdoğan’dan 1994 yılında yaptığı belediyecilikten biz çok şeyler öğrenerek geldik.  O çalışmaları gördüğüm zaman genç yaşımda içime bu heves düşmüştü. ‘Acaba ben de memleketime böyle hizmet edebilir miyim?’ düşüncesiyle biz de yola çıktık ama bu yola gelirken bazı süreçleri aşabilmemiz, bazı eğitimleri alabilmemiz lazımdı. Ben de 5 yıl belediye meclis üyeliği yaptım. 20 yıldan beri de Ticaret ve Sanayi Odası’nda yönetici olarak hizmet verdim. Niyetimiz halis akıbetimiz de halis olur inşaAllah.”

Belediyeciliğin sadece alt yapı, üst yapı, bir şehrin güzelleştirilmesinden ibaret olmadığı kanaatinde olduğunu vurgulayan şükrü Başdeğirmen, sosyal bir belediyecilik anlayışıyla hareket edeceklerini söyledi.

İŞÇİ ÇIKARMA DEĞİL ALMA DÜŞÜNCESİNDEYİZ
AK Parti Isparta Belediye Başkan Adayı Şükrü Başdeğirmen, seçimi kazandıktan sonra belediyeden işçi çıkaracağı şeklindeki iddialara tepki göstererek, “40 yıldır istihdamı arttırmaya yönelik çalışıyoruz, göreve gelirsek belediyeyi geliştirip işçi sayımızı arttıracağız. Personel çıkartıp kimsenin vebalini almak istemem” dedi. Bu tür dedikoduları çıkaranları iyi niyetli olmadığını ve kınadığını belirten Başdeğirmen, şu ifadeleri kullandı:

“Yıllardır ticaretin içerisindeyim. Uzun zamandır da Ticaret ve Sanayi Odası’nda yöneticilik yaptım. İstihdamı arttırmak için, ekonomiyi güçlendirmek için, Isparta’ya gelen vergi gelirlerinin arttırılabilmesi için gecesini gündüzüne katan bir kuruluştan gelen biriyim. Ve yaklaşık 70 çalışanımla beraber bu memlekette ticaret yapan bir iş adamı olarak karşınızdayım. Eğer bu insan geçmişinden gelen olumsuzluklar varsa, işçilerini çıkardıysa, işçilerine haksız davrandıysa, maaşlarını kestiyse, sigortasız çalıştırdıysa veya çalıştırdığı maaştan daha az sigortalı gösterdiyse bunlar herkes tarafından bilinip, duyulabilecek konulardır. Bir tek olumsuzluk görmelisiniz ki, dersiniz ‘daha önce şöyle yaptı, böyle yaptı, bunu yapar.’

40 yıldır ticaretin içerisindeyim, 40 yıldır da istihdam sağlayan bir ailenin çocuğuyum. Atalarım Isparta’nın ilk değirmenini kurmuşlar. Bizim soy ismimiz orda geliyor. Kösele fabrikasını dedelerim kurmuştur. Un fabrikası, kösele fabrikası Isparta’nın imalat yapan ilk fabrikalarıdır. Bu iddiaları, birçok istihdam sağlamış bir insandan beklemek doğru bir şey değil.

İŞLE, AŞLA OYNAYACAK KARAKTERDE DEĞİLİZ
Bunu söyleyen kişiler mutlaka başka niyetlerle bunları söylüyorlardır. Hiç kimsenin ekmeğiyle, işiyle, aşıyla oynayacak karaktere sahip insanlar değiliz. Beraber çalışacağımız tüm arkadaşlarımız emin olsunlar ki, bulundukları şu andaki şartlardan çok daha iyi şartlarda çalışacaklar.  Onlarla çok daha iyi işler yapacağız. Onlarla istişareli çalışacağız. Kimsenin vebaliyle ölüp gitmek istemeyiz. Biz, belediyenin gücünü arttıralım daha fazla kişiyle çalışalım diye geliyoruz. Belediyemizin kapasitesini çok daha ileriye götüreceğiz, daha güzel hizmetler yapabilmemiz için daha fazla arkadaşımızla orada çalışacağı. Onlar bizim mesai arkadaşlarımız. Onlar bizim yüzümüzü ağartan arkadaşlarımız. Sakın inanmayın.  Aynı mesaide çalışan arkadaşlar birbirine kötülük eder mi?  Hiçbir zaman vebal almadan, kimsenin işine, aşına, ekmeğine sıkıntı vermeden hatta ve hatta daha bol ekmek, daha fazla işçi ile biz bu süreci götüreceğiz.  Allah nasip edecek ve biz bunları göstereceğiz.”

SENDİKA DOĞAL HAKTIR
Şükrü Başdeğirmen, sendika konusunda da tutumlarının net olduğunu belirterek, “Sendika insanların doğal hakkıdır. Bugün sen oy kullanmaya gittiğinde istediğin partiye oy atabiliyorsun, istersen gitmeyip atmaya da biliyorsun,  sendika da öyledir. İster üye olabilirsin, istersen olmazsın. Biz bunlara müdahale edebilir miyiz? Mesai arkadaşlarımız isterlerse ‘a’ sendikasına isterlerse ‘b’ sendikasına, isterlerse de hiçbirine, biz müdahale etmeyiz.”

EN İDDİALI SEÇİMİN ARİFESİNDEYİZ
AK Parti Isparta Milletvekili Mehmet Uğur Gökgöz ise, teşkilat olarak bu süreci en iyi şekilde yürütebilmenin gayreti içinde olduklarını belirterek, şunları söyledi.

“En iddialı seçimin arifesindeyiz. Halkımızın, aziz milletimizin, Isparta halkımızın bize vermiş olduğu 24 Haziran’daki güçlü desteği 31 Mart seçiminde de tekrar edeceğinden kuşkumuz yok. Çünkü biz hep halkımızın yanında olduk, biz mazlumların yanında olduk, zalimlerin karşısında durmaya devam edeceğiz.  Dikleşmeden dik duruşumuz devam ediyor. İnşaAllah, aziz milletimizle birlikte ve onların katkılarıyla 31 Mart seçimlerini Isparta’mızda, ilçelerimizde, beldelerimizde ipi en önde göğüsleyeceğimizden en ufak bir şüphemiz yok.”