Gazilerimiz, fedakârlıklarıyla bizlere nice şanlı zaferler ve kahramanlıklarla dolu bir geçmiş armağan etmiştir. Bugün özgürce nefes alıp verebilmemizi, kahraman şehit ve gazilerimize borçluyuz.

Bu vatan, şehitlerimiz ve gazilerimizin bizlere emanetidir. Bizler şehitlerimizin, gazilerimizin mirasını layıkıyla gelecek nesillere aktaracağız.

Şehitlerimiz ve gazilerimizin sayesinde ay yıldızlı al bayrağımız vatanımızın semalarında gururla dalgalanmakta, ezanımız beş vakit özgürce okunmaktadır.

Bu millet gazi millettir. Bu milletin bir ferdi olmak hepimiz için büyük bir gurur kaynağıdır.

Milletimiz ‘ölürsek şehit, kalırsak gazi oluruz’ diyerek, istiklalini ve istikbalini savunmaktadır.

Bunun en güzel örneğini Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde Kurtuluş Savaşı’nda gösteren aziz milletimiz ‘Ya istiklal, ya ölüm’ diyerek, bağımsızlık ve vatanın bizler için ne anlama geldiğini apaçık ortaya koymuştur.

Şehitlerimizin ruhlarını huzurlu kılmamız için, savaş arkadaşları gazilerimize hak ettikleri değeri vererek, onları her yerde ve her zaman onurlandırmak zorundayız.

Isparta Belediyesi olarak Fatih Mahallesinde 29 Ekim Cumhuriyet Bayramının 96. yıldönümünde Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği ile Isparta Muharip Gaziler Derneğinin ortaklaşa kullanabilecekleri hizmet binasının temelini attık ve 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Gününde binanın açılışını yaparak, anahtarları teslim etmenin mutluluğunu yaşıyoruz.

Bu duygu ve düşüncelerle, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e İstiklal mücadelesindeki önderliğinden dolayı “Müşir ve Gazi” unvanı verilişinin yıldönümünü ve Gaziler Günü’nü en kalbi duygularımla tebrik ediyor, gazilerimize ve ailelerine sağlıklı uzun ömürler diliyor, bu toprakları bize vatan kılan, bugünümüzü kendilerine borçlu olduğumuz tüm şehitlerimizi ve ebediyete intikal eden gazilerimizi rahmetle yâd ediyorum.