Kent Konseyi’nin 3. Olağan Genel Kuruluna hem sürpriz aday hem de konuşmalar damga vurdu. Mevcut başkan Prof. Dr. Mahmut Bülbül’ün aday olmadığı seçimde Orman Yüksek Mühendisi Ahmet Bayram ile Eczacılar Odası Başkanı Ziya Örmeci’nin listeleri yarıştı. Konuşmalarda ise konseyde ‘kırılganlık’ olduğu dile getirildi. Seçimde 54 oy alan Örmeci, Kent Konseyi başkanı seçildi. 
 
Kent Konseyi’nin 3. Olağan Genel Kurul toplantısı dün eski Kültür Sineması’nda gerçekleştirildi. Genel kurula Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın ve konsey üyeleri katıldı. 149 delegenin oy kullanma hakkı bulunduğu genel kurulda salt çoğunluğun sağlanmasının ardından genel kurul toplantısı başladı.

İLK KAZANAN ÖRMECİ

Genel kurulda divan başkanlığı için hem Bayram hem de Örmeci tarafından 2 teklif sunuldu. Yapılan açık oylamada Örmeci’nin teklifi 45 oy alırken Bayram’ın teklifi 33 oyda kaldı. Oylama sonucunda Örmeci’nin önerdiği isimler divan başkanlığına oturdu.

BÜLBÜL: HOCAM NE ZAMAN EMEKLİ OLACAKSIN DİYE SORUYORLAR

Divan başkanlığı seçiminin ardından konuşmalara geçildi. İlk konuşmayı mevcut başkan Prof. Dr. Mahmut Bülbül yaptı. Konuşmasında görevi boyunda yaptığı hizmetleri anlatan Prof. Bülbül, “Ben üniversitede aktif çalışan genel cerrahi uzmanıyım. Hocam ne zaman emekli olacaksın diye soruyorlar, yaklaştı diyorum. Gitmeden bizim işimizi de görüver diyorlar. Talepler çoğaldı, yoruluyorum. Bu görevi severek yaptım. Ama geldiğimiz noktada bazı düşünceler beni düşündürdü. Son zamanlarda genel kurulundaki arkadaşların basına yansıyan demeçleri beni üzdü. Birlikte çalıştık, kendilerine kızgın değilim. Yaptıklarımızı birlikte ürettik” dedi.

BU YOLDA DEVAM EDERSEM SAĞLIĞIMA ZARAR GETİRECEĞİMİ DÜŞÜNÜYORUM

Seçimde neden aday olmadığını anlatan Prof. Bülbül, “Bazı çalışmaların bir yere geldiğini, dondurulduğunu ifade etmişler. Burası er meydanı. Kimse kimseye kırgın değil. Yarın yine yüz yüze bakacağız. Bir arka bahçe lafı deniliyor. Bunu konsey yeni kurulduğunda da çok söyleyen oldu. Bugüne kadar Kent Konseyi arka bahçe rolünü yapmadı.

Mecliste grubu olan partilerden üyelerimiz vardı. CHP, MHP, AK Parti’den yürütme kurulumuzda temsilcilerimiz var. Nasıl oluyor da arka bahçesi oluyoruz anlamak mümkün değil. Ayaklarımız yere basan bir proje olup da arkasında olmadıysam namerdim. Ama bazı projeler oldu ki havada asılı duruyor. Bunları yere indirmek, bilimsel çalışma yapmak suretiyle üniversiteden görüş istedik. Bazılarına hep birlikte karar verdik. Düşündüm ki artık bu yolda devam edersem sağlığıma zarar getireceğimi düşünüyorum. Yeni arkadaşların burada görev almasına kanaat getirdiğim için aday olmadım. 2 aday var, kendilerine başarılar diliyorum. Yönetme ve yürütme kuruluma da her şey için teşekkür ediyorum” dedi.

BÜLBÜL: KENT KONSEYİ’Nİ EMNİYETİN BİR BİRİMİ GİBİ ALGILANA DA VAR…

Kent Konseyi adaylarından Ahmet Bayram, genel kurulun bir demokrasi şöleni olduğunu ifade ederek, kendilerini bir değişim hareketi olarak tanıttı. Bayram, şunları söyledi:

“15 kişilik bir değişim hareketi olarak başkanlığa adayız ve hep beraber bir neferiz. Kurucu başkanımız Prof. Dr. Mahmut Bülbül’e bugüne kadar yaptığı çalışmalardan dolayı teşekkür ediyoruz. Kent Konseyi Isparta’da 2012 yılında kurulmuştur. Ancak 2017’ye gelmemize rağmen yeterli bilgiyi ve verimi tutturamamıştır. Bırakın toplumumuzda Kent Konseyi nedir sorusunu, kendi üyelerimize bile Kent Konseyi’ni anlatamadık maalesef. Kent Konseyi’ni emniyetin bir birimi gibi algılayan ya da bugüne kadar hiç duymadık diyen arkadaşlar olduğu gibi konseyi biliyoruz ilk toplantısına katıldık ama bizimle ilgilenen olmadı, o yüzden küstük diyen arkadaşlar da vardı.

HALKLA İLETİŞİME GEÇEMİYORUZ

Kent Konseyi’ni toplumuma anlatamadığımızdan dolayı başarısız olduk. Özür dileyerek söylüyorum maalesef kral çıplak. Bizler karşımızdaki insanların bizlere çok iyi yapıyorsunuz, çok başarılısınız demesine alıştığımız için eksiklikleri, sorunları göremiyoruz. Halkla iletişime geçemiyoruz. Bunun en büyük sıkıntısı halkın sorunlarını tespit edememekte, tespit edilen sorunlara zamanında çözüm üretememekte ve geleceğimizi inşa edememekten geçiyor.

HEM VALİLİK HEM DE BELEDİYE İLE BİREBİR ÇALIŞMAK İSTİYORUZ

Kent Konseyi, siyaset üstü bir kurum olmalı. Sadece yönetim kurulunda partilerin temsilcilerinin olması o kurumun siyasetle eşit mesafede olduğunu gösteremez. Hem valilik hem de belediye ile birebir çalışmak istiyoruz. Karar mekanizmasında olmak istiyoruz. Kent Konseyi üyelerinin hem belediyeler hem de kamu kurumlarının tüm komisyonlarında yer almak istiyoruz.”

ÖRMECİ: KIRILGANLIKLARI SİLMEMİZ LAZIM

Diğer aday Ziya Örmeci de “Burada kim kazanırsa kazansın Isparta kazansın” dedi. Kent Konseyi’ndeki kırılganlığı silmeleri gerekliğinin altını çizen Örmeci, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bundan sonra yeni bir sayfa açacaksak başkanın kim olduğu çok önemli değil. Aday olan arkadaşların hepsinin iyi niyetli olduğunu düşünüyorum. Karşı listede tanışıp sonra dost olacağımız arkadaşların olduğunu görüyorum. Kent Konseyi’nin görevi ve amaçları bellidir. Yürütme kurulu gereklidir. Onu da oylarınızla belirleyeceğiz.

Bizim bundan sonra Isparta için ne yapabiliriz ona bakmamız lazım. Geriye dönüp de birbirimize söyleyecek sözler içinde boğulursak yanılırız.

HEP BİRLİKTE ÇALIŞMALIYIZ

Bizden önceki Mahmut başkanımız Isparta’ya hem burada hem de kendi mesleği içerisinde birçok değerli hizmetler vermektir. Değerli başkanımızın çalışmaları Isparta’yı yaşanabilir şehirler arasında birinci sıraya getirmiştir. Bunları yok sayamayız. Bizim kendisinden daha fazla talebimiz Isparta halkına, yaşamımıza kolay sağlayacak yeni çalışmalar yapmamız. Bunu da hep birlikte yapacağız. Kent Konseyi’nde çalışma grupları oluşturup bunları birlikte yapmak durumundayız.”

TABLODAKİ BÜYÜK RESMİ GÖREBİLMELİYİZ

Öte yandan kendisini tanıtan Örmeci, “Ben eczacıyım. 10 yılın üzerinde Isparta-Burdur Eczacılar Odası başkanlığı yaptım. 2009 yılından sonra da 6 yıl Türk Eczacılar Birliğinde üst yöneticiliği yaptım. Bu süreç içerisinde birçok yerde görev aldım. Bu dönem yine Isparta’ya eczacılar odası başkanı seçildik. Şimdi de Kent Konseyi’ne talibiz.

Yönetim kurulu ve çalışma gruplarımızla ve diğer aday olan arkadaşla birlikte çalışmak isterim. Onların da kırılganlığını gidermiş olacağımı düşünüyorum. Biz yeter ki Isparta’mıza sahip çıkalım. Yakın zamanda gelecek olan büyükşehir oluşumuza neler yapabiliriz, önümüzdeki sorunlar nelerdir onu görmeliyiz. Daha doğrusu tablodaki büyük resmi görebilmeliyiz. Bunun için sizlerin oylarına talibim” diye konuştu.

HER SİYASİ GÖRÜŞTEN ARKADAŞLA BİRLİKTE HAREKET ETMEK ZORUNDAYIZ

Son olarak Kent Konseyi2nin yaptırımları olduğunu ifade eden Örmeci, “Ama yaptırımları dosyaya koyup bir yere sunabilmek gerekir. Sunduktan sonra da takibi önemli. Onun için her siyasi görüşten arkadaşla birlikte hareket etmek zorundayız. Seçildikten sonra bu konuda hep birlikte tüm partilerin desteğini alarak ortak bir çalışma yürütmeye talibim” dedi.

ÖRMECİ KAZANDI

Konuşmaların ardından yapılan seçimde 54 oy alan Ziya Örmeci, Kent Konseyi başkanı seçildi. Ahmet Bayram 49 oya kalırken, 2 oy da geçersiz sayıldı.

İŞTE YENİ YÖNETİM

Ramazan Ziya Örmeci(Başkan)
Atila Kurtul
Mehmet Gönül
Mehmet Fidan
Selver Çetin
İsmail Şevik