Gelincik köyü, ilkini geçen yıl düzenlediği geleneksel yağlı güreş ve Gül festivalinin ikincisini gerçekleştirdi. Köy meydanında düzenlenen festivale toplamda 87 pehlivan katıldı.

Güreşleri izlemeye Isparta Valisi Memduh Oğuz, Ak Parti Isparta Milletvekili recep Özel, İl Genel meclisi Başkanı Osman Zabun, güreş severler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Pehlivanlar gül yaprakları dökülmüş çayır üzerinde kıyasıya yarıştılar. Kırk Pınar baş pehlivanlarından Beşinin katıldığı güreşlerde  Mehmet Yeşil Yeşil Birinci Olurken ikinciliği Hüseyin Demir ve üçüncülükleri ise Ramazan Yarar ve Bekir Seçim kazandılar.

Gelincik Köyü Muhtarı Ekrem Şaban Tekin festivali birlik beraberliği sağlamak için düzenlediklerini söyledi. Tekin; “güreşlerimizi eşimizle dostumuzla paylaşmaya çalışıyoruz. Isparta çevresinde söz sahibi olacak bir güreş turnuvası düzenledik, Ata sporumuzu yaşatmaya çalışıyoruz. Güreşlere gelen Konuklarımıza aynı zamanda yemek ikram ediyoruz” dedi. Tekin Gül Festivali ve yağlı Güreşlerinde kendilerini yalnız bırakmayan Isparta Valisi Memduh Oğuz ve Milletvekili Recep Özel’e de teşekkürlerini iletti.

Gelincikte ikincisi Düzenlenen Yağlı pehlivan Güreşlerinin Bundan sonraki yıllarda geleneksel hale getirilmesi ve her yıl düzenli olarak yapılması hedefleniyor