MHP Isparta Milletvekili Nevzat KORKMAZ, TBMM’de yaptığı konuşmada, Bölge idare mahkemelerinin kurulmasıyla Isparta, Antalya, Burdur ve Afyon’un istinaf merkezi olarak Konya’ya bağlanmasını eleştirdi. Bölgenin adli veri istatistiklerine ve bölgenin coğrafi yapısı ile bu iller arasındaki mesafelere dikkat çekerek; "hem vatandaşa hem de bölgedeki avukatlara açıkça, amiyane bir tabirle, resmen “GÂVUR EZİYETİ” yapıyorsunuz" diyerek Adalet Bakanı ve Hükümet yetkililerine seslendi.

TBMM’de 2576 sayılı Bölge İdare Mahkemeleri ve Vergi Mahkemelerinin Kuruluş ve Görevleri Hakkındaki Kanun teklifinin görüşmeleri esnasında söz alan KORKMAZ;  Genel Kurul salonunda bulunan Adalet Bakanı Bekir BOZDAĞ’a; “Sayın Bakan, siz de avukatlıktan geldiniz, dolayısıyla avukatların günlük yaşamlarının yoğunluklarını çok iyi biliyorsunuz. Bölgedeki bir avukatın Konya’ya gidip gelmesi duruşma saatlerini de düşünürseniz bir gününün tamamını alıyor, bir günde, birçok davayı takip etmek durumunda kalınıp diğer davalara yetişilemeyince takdir edersiniz ki bu da ciddi hak kayıpları meselesini ortaya çıkarıyor. Sayın Bakanın bölgedeki baroların, avukatların ve vatandaşlarımızın bu haklı talebine soğuk bakmayacağını düşünüyorum ve kendisinden de Isparta’nın istinaf merkezi olarak yeniden kanunda bir düzenleme yapılmasını beklediğimi ifade etmek istiyorum” Diyen KOKRMAZ,

Ayrıca Kürsüden, AKP Isparta Milletvekili Recep ÖZEL’e de seslenerek KORKMAZ, “Isparta Adalet ve Kalkınma Partisi Milletvekilimiz Sayın Recep Özel Bey de bir avukattır. Kendisinden de bu konuyla ilgili etkin, etken bir tutum takınmasını beklediğimi ifade ediyorum.” dedi.