AK Parti Grup Sözcüsü Ahmet Aydemir, Isparta Belediyesi'nin tavrını 'ihanet' olarak nitelendirdi. Aydemir'e göre, Belediye yeri hastane için ücretsiz tahsis edilmeli.

Isparta Belediyesi'nin Sağlık Kompleksi yatırımının yapılacağı Sümarhalı Fabrika sahasındaki kapanan yollardan kaynaklanan 2800 m2'lik yeri için fahiş bedel çıkarması siyasetin gündemine
oturdu. Aynı yerdeki 1000 m2'Iik vatandaş arsası 200 bin TL'ye kamulaştınlırken Belediye'nin 3 kat daha fazla yer için 2 milyon TL talep etmesi hastanenin yapımını engelleyici tavır olarak Algılandı. 

Belediye Meclisi AKP Grup Sözcüsü Ahmet Aydemir, 2 milyon TL'lik fiyat çıkarılmasını hastane yapımını engelleme amacı taşıdığını iddia etti. Isparta Belediyesi'nin bir yerini satışa çıkarırken kendi içerisinde kıymet taktir komisyonu oluşturabileceğini ve  uzmanlardan görüş alabileceğini belirten Aydemir, "ben burada iyi niyetli bir fiyat tespiti ve araştırması yapıldığını zannetmiyorum. Belediye bu hastaneyi yaptırmamak için ayak sürüyor" dedi.

Hastane için yapılacak yerdeki 2800 m2'lik alan için 2 milyon TL fiyatın çıkmasını şaşkınlıkla izlediğini kaydeden Aydemir, yapılan hareketi "ihanet" olarak tanımladı. MHP'nin bu konuda dar düşünceye sahip olduğunu belirten Aydemir, "hastaneler taşınınca esnaflar zarar edecekmiş. Böyle bir gerekçe olabilir mi. Yeni bir hastane yapılması, halkın daha iyi hizmet almasına kim karşı çıkabilir ki" diye konuştu.

Isparta Belediyesi'nin bu yerini hastane yapımı için ücretsiz tahsis etmesi gerektiğini belirten Aydemir, bu konuda haziran toplantısında önerge yapacağını bildirdi. Aydemir, "acaba Belediye'nin Sümerhalı fabrikası içinde böyle bir yerinin olduğundan haberi var mıydı" diye soru yönelterek konuşmasını tamamladı.