Yerel seçimlere uzun bir süre olduğunu hatırlatan MHP İl Başkanı Sönmez, “Önümüzdeki seçimlere ittifakla girilip girilmeyeceğinin kararını ne ben ne de Sayın Osman Zabun verebilir. Bunun kararını sayın genel başkanlarımız verir” diye konuştu. AK Parti Isparta İl Başkanı Osman Zabun, MHP ile devam eden Cumhur İttifakı ile ilgili dikkat çeken bir açıklama yapmıştı.

2019 Mart ayında yapılan yerel seçim yarışına MHP’li ittifak ile değil, rekabet ile girdiklerini belirten AK Parti İl Başkanı Zabun, “önümüzdeki yerel seçimlerde de büyük ihtimalle ittifak çatısı altında gireceğiz” ifadelerini kullanmıştı. AK Parti İl Başkanı Zabun’un bu açıklamalarına MHP Isparta İl Başkanı Osman Zabun, katıldığı Bire Bir programında yanıt verdi. Sönmez, önümüzdeki yerel seçime ittifak ile gidilip gidilmeyeceği kararını genel başkanların vereceğini söyledi. “Cumhur ittifakı olarak Şükrü Başdeğirmen’in başarılı olması bizi mutlu eder” Isparta’da yerel seçimleri kazanan AK Parti’nin adayı Şükrü Başdeğirmen’e Isparta’nın menfaatine olacak tüm çalışmalarda destek verdiklerini açıklayan MHP İl Başkanı Sönmez, “Cumhur ittifakı olarak Şükrü Başdeğirmen’in başarılı olması bizi mutlu eder” diye konuştu.

“MHP makam değil, ülkenin bekası ve geleceği için Cumhur ittifakı çatısı altındadır” Cumhur ittifakının önemine de değinen MHP İl Başkanı Sönmez, “MHP, bir bakanlık bir belediye başkanlığı için değil, ülkenin bekası ve geleceği için Cumhur ittifakı çatısı altındadır” dedi.