BURALAR MİLLETE HAVA ATACAK MAKAMLAR DEĞİL 

AK Parti İl Başkanı Osman Zabun haftasonu yapılan ilçe kongrelerinde konuştu, Zabun " Bugün yapılan kongreler ile 11 ilçede kongreler tamamlanmış olacak. Sadece Yalvaç ve merkez ilçe geriye kalacak. O da bir kaç gün içinde programlanacak ve kongre süreci tamamlanacak. Belki ilçe başkanlarımızın çoğu görevine devam ediyor ama yönetimlerde ciddi değişiklikler yapıldı. Yeni taze kanlar la genç kardeşlerimize daha çok görev vermeye gayret ediyoruz.

Gençlik Kollarındaki bir çok arkadaşımız yönetimler girdi. Bir taraftan tecrübeyi muhafaza ederken bir taraftan yeni kuşakları bu sürecin içine  dahil olmasına özen gösterdik. Bu kongre sürecinde istişare sürecini çok güçlü şekilde gerçekleştiriyoruz. İstişareyi , siyaset literatürüne kazandıran ve artık teorik olarak siyaset bilimi içine yerleşmiş bir alt yapıyı AK Parti kazandırmıştır.

İstişari demokrasi teşkilatımızın tüm unsurlarıyla oturup konuşmak değerlendirmek onların fikirlerini almak ve milletimizin tercihlerini önceden tespit ederek en doğru tercihlerle milletin önüne çıkmayı ifade ediyor. AK Parti iktidarıyla bunun çok doğru bir yöntem olduğunu artık tescillemiş olduk. Bugün rakiplerimizde ayın yönetme başvuruyor. Isparta olarak bunu biz de en yüksek düzeyde tutarak en doğru karar varmaya çalışıyoruz. İşte bugün Senirkent'te benzer bir çalışmayla istişare ederek bugün sizlerin huzurundayız. Bu davaya en ufak destek veren tüm kardeşlerimizin emeği saygındır. Biz kendilerine teşekkür ediyoruz Bu listede yer almamış olmaları bu gayretin dışında olacakları anlamına da gelmez. Mevcut yönetimimiz o arkadaşlarımızı bu sürecin içinde tutmak suretiyle önümüzdeki çalışmayı buna göre dizayn etmekle yükümlü ve görevli. Önümüzde zorlu bir süreç var.

Bu asla karamsarlık anlamında değil. ama biz bugüne kadar seçimlere alabileceğimizin oyun bir fazlasını almak esastır. 16 yıllık siyasi hayatımızda o kadar seçimi geride bırakmış olduktan sonra yüzde 50 iyi oydur mantığıyla asla hareket etmedik. Bizim ülke olarak ,millet olarak  hedeflerimiz var.  Bu hedeflere ulaşmak adına bizim yüzde 50 yeter deme gibi şansımız yok. Bu milletin tamamın nasıl aynı çatı atında buluşturarak bu haklı adalet mücadelesini nasıl daha güçlü şekilde yürütmenin gayreti içindeyiz. Milletimizin büyük ekseriyeti evinde oturuyor, AK Parti'ye inanmış ve güvenmiş ama şu duygu içinde Evet ben AK Partiliyim gönlüden bağlıyım bizim adımıza orada çalışan bir teşkilatımız var diyor. Bu emaneti bizim üzerimize yıkıyor.

Hiçbirimizin teşkilatın hangi kademesinde olursa olsun bu emaneti ucundan tutmasına hakkı yok. Kimse bizleri zorla buraya getirmiyor. Hepimiz kendi talebimizle geliyoruz. Kendimiz istiyoruz ve bu göreve bize yükleniyor. Ama bu aşamadan sonra artık bu yükü adem omzumuza aldık o halde bunun gereğini yerine getirmek gerekiyor.  Ne il, ne ilçe, ne bir başka kademe bu koltuklar mimlete hava atılacak paye makamları değil, kendi çıkarlarımız adına kullanacağımız makamlar hiç değil. burası millet hizmet etme makamları. Bizim bu millete AK Parti olarak can borcumuz var.

Bu millet 15 Temmuz'da bu millete kasteden AK Parti'ye kasteden hainlerin saldırısına karşı duvar ördüler. O halde teşkilat olarak bizim en temel vazifemiz bu millete layık olmaktır." diye konuştu

BİZİM DERDİMİZ KOLTUK DEĞİL 
Isparta Burdur Koordinatörü Kırıkkale Milletvekili Mehmet Demir de " AK Parti bir dava partisidir. Artık icraatlarımızla da bunu gösteriyoruz. AK Parti'ye baktığınızda Türk siyasi tarihinde olmayan işler oluyor.  Herhangi bir partide bir meclis üyesine bile biraz müsaade et demek onun o partini kapısının önünden geçmemesine bir vesiledir. Ama AK Parti'de istişareler sonunda bir Başbakan dahi koltuğunu bırakıp başak bir dava arkadaşına teslim edebiliyor.

Belediye başkanları koltuğundan kalkıp, bir meclis üyesine koltuğunu bırakabiliyor. Bizim derdimiz koltuk değil diyorduk ya, işte bu yapılanlar bunun tam da gereği" şeklinde konuştu.