Isparta Belediyesi’nin şu ana kadar 60 milyon TL’nin üzerinde para harcadığı, müteahhidin tasfiye talebi nedeniyle seçim öncesi yarım kalan Çünür Yeni Terminal Projesi’nde önemli gelişmeler yaşanıyor.

Mevcut Otogar esnafı toplanarak, Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen’e çıktılar. Esnaflar, projenin bu haliyle otogar esnafı için işlevsel olmadığını, bu şekilde yeni otogara taşınmak istemediklerini beyan ettiler.

PROJE OTOGAR İÇİN UYGUN DEĞİL

Haber32’nin görüştüğü Pamukkale Turizm Genel Müdürü Musa Macit, esnafların ziyaretinde Yeni Terminal Projesi’nin uygun olmadığına ilişkin görüşmenin olduğunu doğruladı. Tüm esnafların kendisi ile aynı fikirde olduğunu belirten Macit, şu açıklamalarda bulundu:

“Mevcut Otogarımız yeni projeden çok çok iyi. Yeni yapılacak otogar projesi tamamen esnafı mağdur eder. Yeri zaten yeri uygun değil. Ters noktada. Örnek verirksek bilet satış noktası IYAŞ AVM içinde bindirme noktası Barida Otel orada. Örnek ile anlatayım. Yazıhane ile yolcuların araca biniş noktası çok uzak. Şimdi bile araç karşıda diyoruz, insalar onu bile kaçırıyor. Ters yapılmış. Uygun değil.

Antalya’dan gelen araç 1-2 yolcusu var Konya’ya gidecek. Otogara girmek istemiyor. Konya’dan gelen otobüsler Antalya’yaya veya İzmir, İstanbul tarafına gidecek. Yolcuyu Çevre yoluna çıkarıver diyor. Orada bu imkan yok. Aliköy kavşağı gibi yerde olmalı. Çevre yolu güzergahı kalıcı olur.

Otogarda sadece otogar olur. Burası AVM tarzı bir şey olmuş. Mühendisin  bize anlattığı alışveriş yeri var. Bilet satış yeri uygun değil. Adı otogar projesi, hiç alakası yok. Gül bahçesi olacak. “

BİZE ‘BEN OTOGAR YAPIYORUM’ BİLE DENMEDİ

Musa Macit, ‘bu eksiklikleri neden Yeni Otogar inşaatına başlandığında söylemediniz’ sorusuna ise şu cevabı verdi:

“Defalarca söyledik. Bire bir konuştuk. ‘Başkanım bizi bir götür, bizi bilgilendir’ dedik. ‘Tamam’ dedi ama geçiştirdi. 10-15 kez talepte bulunduk. ‘Ben otogar yapıyorum’ bile demedi.

Bize göre orası AVM gibi değerlendirilmeli. Otogar ayrı olmalı.

AFYON ÖRNEK ALINMALIDIR

Dibimizde Afyon, Antalya, Burdur var. Gitsinler oraya baksınlar. Biz otogar istiyoruz. Otogar içinde katefeteryası, lokantası olan, hediyelik eşyası olan yerlerdir.

AVM tarzı otogarı Isparta kaldırmaz. Yolcu ile bire bir temas halinde olmalıyız. Afyon Otogarı örnek bir yer. İçinde işyerleri var. Tuvaleti var, yazaneleri çok güzel. Servis noktaları var. Yolcular için rahat bir ortam. Afyon mini bir otogar ama günde 700 araç geçiyor. Türkiye’nin ortak noktası. Orada bile abartı yapılmamış. Hizmet edecek bir otogar düşünülmüş. İnsanlara hizmet etmeyeacek bir otogar düşünülmüş. Başkanımız bunu değerlendirirse seviniriz. Biz otogar istiyoruz.”