Gazi Sosyal Bilimler Lisesi Aile Birliği Yönetim Kurulu, mülkiyeti Milli Eğitim Müdürlüğüne ait olan ve şuanda SDÜ Konukevi tarafından kullanılan binanın acilen boşaltılmasını istedi. Birlik Başkanı Çiğdem Fırtına; “Bizim de okul olarak binaya ihtiyacımız var” dedi. 
 
İstiklal Mahallesindeki mülkiyeti Milli Eğitim Müdürlüğüne ait olan ve 1992 yılında kurulan Süleyman Demirel Üniversitesine 1997 yılında da Meslek Yüksek okulu diye şartlı tahsis edilmiş olan bina ile ilgili gelişmeler tüm hızıyla sürüyor. 
 
Halen Üniversite Konukevi olarak kullanılan söz konusu binayı SDÜ’nün boşaltmaması nedeniyle hemen arkasındaki Sosyal Bilimler Gazi Lisesi ile SDÜ arasındaki gerilim giderek artıyor. 
Bu konuda son olarak dün saat 13.00’te Gazi Sosyal Bilimler Lisesi Aile Birliği söz konusu yerde bir basın toplantısı düzenledi. Toplantıya; Birlik Yönetim Kurulu Başkanı Çiğdem Fırtına ve bazı yönetim kurulu üyeleri katıldı. Toplantıda bir açıklama yapan Başkan Çiğdem Fırtına açıklamasında; “Okulumuz 2010-2011 eğitim öğretim yılında açılmış olup, Türkiye’de ki 32 okuldan birisidir.
 
Açılmasında emeği geçen herkese teşekkür ederiz. Fen liselerine alternatif olan okulumuz ayrıca çift diploma vererek Avrupa’da yüksek tahsil yapma imkanını da sağlamaktadır. Sınavla öğrenci alıyoruz.  Bu önemli okulumuz Tarihi Gazi Lisemizin zemit+1 iki katlı 10 derslikli B bloğunda bu mütavazi bina da eğitimini sürdürmektedir. Mecburi yatılı olduğu için pansiyon binamız Süleyman Demirel Eğitim kompleksinde yani 2 km uzaklıktadır. Öğrencilerimiz günde 4 kez gidip gelmektedirler. Zaman kaybını bırakın, yol güvenlikleri yoktur. Halbuki Tarihi lisemizin tapuda C Blok diye görünen Konukevi, okulumuz yani B Blok ile bitişik nizamdır. Konukevi 30 yıl önce Ispartamız bir yüksek okul kazansın diye Akdeniz Üniversitesine Meslek Yüksek okulu diye şartlı tahsis edilmiş. 1992 yılında Süleyman Demirel Üniversitesi kurulmuş 1997 yılında da kampus inşası nedeniyle Meslek Yüksekokulu Batı kampüsüne taşınmıştır. Fakat C Blok tahliye olması gerekirken, sosyal tesise dönüştürülmüş, içkili restoran ve uygulama oteli olmuştur. Yani maksadı dışında kullanılmakta, B Blok ile de nizam olduğu için içki ve yemek kokuları sınıflara kadar gelmektedir. Gürültüden park yapan araba seslerinden eğitim-öğretim aksamaktadır. Milli Eğitim Bakanlığımız, Isparta Valiliği üniversitemizi defalarca uyarmasına rağmen, üniversitemiz bu binayı tahliye etmemektedir. Gerekçe olarak da kendilerine uygun bir yerin olmamasını göstermektedirler.
 
İçki içilen, satılan yerlerin okullardan 100 metre uzakta olması gerekmektedir. Gördüğünüz gibi burası sıfır metredir. Yetkilileri uyarıyoruz, derhal buranın içki ruhsatı iptal edilsin. Biz aileler ve öğretmenlerimiz madde bağımlılığının zararlarını çocuklarımıza anlatırken onların eğitirken burnumuzun dibinde içki içilmesine göz yumamayız tüm velilerimiz  bu konuda bizi uyarmaktadırlar, hatta rektörümüze ve öğretim üyelerimize illettik. Bu aşamadan sonra Konukevinin alkol ruhstanın iptali için resmi olarak Isparta Valiliğine başvurumuzu yapacağız.
 
Üniversitemiz Ispartamızın gözbebeğidir, lokomotifidir. Şehrin merkezin de daha uygun bir yere konukevinin taşınması bizim talebimizdir. Üniversitenin şehir merkezinde kendi yerine gitmesi, bizim yerimizi işgal etmesinden daha şık olacaktır. Veya Belediyemizle takas ederek Isparta otelinin Konukevi olması daha uygun olacaktır. Biz de iddialı bir okuluz. Daha 3 yıl olmasına rağmen 3 projemizi TÜBİTAK kabul etti. Isparta merkez de AB projesi hazırlayıp 2 yılda, 30 öğretmen ve öğrenciyle yurtdışında 5 ülkede, proje hazırlayan tek liseyiz. 30 projemiz dolayısıyla TÜBİTAK okulumuzu Bilim fuarı için pilot okul seçti. Maaşını Brüksel’den alan İtalyan öğretmen çalıştıran Bölgemizdeki tek okuluz. Çok tecrübeli ve çalışkan müdürümüz, idarecilerimiz ve fedakar öğretmenlerimiz vardır. Çok emeklerle çocuklarımıza bu okulu kazandırdık. Fiziksel nedenlerle emeklerimizin yok olmasını izin vermeyiz. Acilen pansiyonumuz Konukevine taşınmalıdır. Halen 2 km uzakta olan pansiyonumuza gidip gelmek zordur, zaman kaybıdır, yol güvenliği yoktur. Pansiyonumuz uzakta olduğu için yüksek puanlı il dışındaki öğrencilerimizi kazanamıyoruz. Konukevi bizim pansiyonumuz olsa inanın okulumuz ülkemizin sayılı okullarından olacaktır. Sözel de çok gerilerde olan Ispartamız ilk 10’a gireceğine biz inanıyoruz.