Burdur'da karla mücadele çalışmalarının aralıksız devam ettiği bildirildi.
Burdur Valiliği'nden yapılan yazılı açıklama, olumsuz hava şartları ve yağışın Burdur'da da etkisini gösterdiği kaydedildi. Yoğun kar yağışının hayatı olumsuz yönde etkilediği belirtilen açıklamada, İl Özel İdaresi Yol ve Ulaşım Hizmetleri Başkanlığınca oluşturulan Kar Mücadelesi Takip Masası'na gelen ihbarların değerlendirerek, çalışmaların bu yönde devam ettiği ifade edildi.
Açıklamada, 11 kar mücadelesi ekibiyle çalışma yapıldığı, taşımalı eğitim yapılan yol güzergahlarına ve grup köy yollarına öncelik verilerek yolların ulaşıma açıldığı vurgulandı.
Kar nedeniyle ulaşımın olumsuz etkilendiği yol güzergahlarında müdahale ekiplerinin görev yaptığının kaydedildiği açıklamada, şu bilgilere yer verildi:
''Greyder, kar kamyonu, kar rotatifi ve bunlara eşlik eden servis araçlarından oluşan ekiplerimiz, 34 iş makinesi operatörü ve şoför ile çalışmalarına devam etmektedir. Yapılan çalışmalar ile 91 köyümüzde toplam bin 41 kilometre kar mücadelesi çalışması yapılarak kapalı köy yolu kalmamış ve halen bu çalışmalar aralıksız devam etmektedir.''