O madde ne diyor: 
Bu alanda yeni bir karayolu güzergahı oluşturulamaz. Mevcut karayollarında yapılacak tadilat ve yol genişletme çalışmaları dolgu yapılmaması şartıyla ve Bakanlık uygun görüşleri doğrultusunda yapılabilir. Karayollarından kaynaklanan yüzey akış sularının filtre edilerek artırılması zorunludur.

    Karayolları'nın duble yol planlama çalışmalarında maalesef korktuğumuz başımıza geldi. Bir tarafta Eğirdir Gölü'nün korunması bir taraftan göl kenarından geçen Eğirdir-Gelendost (Isparta-Konya yolu) arası karayolunun bölünmüş yola dönüştürülmesi ihtiyacı ve zorunluluğu. Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından 2010'lu yılların başında hazırlanıp, onaylanan Eğirdir Gölü Özel Hüküm Yönetmeliği'ne bugünler düşünülerek özel bir madde ekletilmişti, en büyük umudumuz o maddeydi. Ama Ankara bürokrasisi bildik bir masa başı uygulama ile kolayı seçti. Karayolları'nın talebini okuyup-anlamadan reddetti.

HALBUKİ İZİN VERİLEBİLİR
    Özel Hüküm Yönetmeliği'nin hazırlandığı süreçte 2010-2011 yıllarında gelecekte Eğirdir-Gelendost arası yolun duble yol planlamasında engel olmasın diye özel bir madde ekletilmişti. Özel Hüküm Yönetmeliği'ne giren Isparta için dolayısıyla Karayolları için can simidi olan maddede şöyle deniliyor.  
    "Bu alanda yeni bir karayolu güzergahı oluşturulamaz. Mevcut karayollarında yapılacak tadilat ve yol genişletme çalışmaları dolgu yapılmaması şartıyla ve Bakanlık uygun görüşleri doğrultusunda yapılabilir. Karayollarından kaynaklanan yüzey akış sularının filtre edilerek artırılması zorunludur."

KARAYOLLARI'NIN TALEBİ REDDEDİLDİ
    Karayolları Antalya Bölge Müdürlüğü, Eğirdir-Gelendost arası Mamatlar geçidi duble yol planlaması ve projendirme çalışması kapsamında izin için Orman ve İşleri Bakanlığı'na başvurdu. Özel Hüküm Yönetmeliği'nin geçerli olduğu bu alanda yapılacak duble yol çalışması için yıllar önce konulan o özel maddede ilişikte sunuldu. Ancak Bakanlık Su Yönetimi Genel Müdürlüğü, Özel Hüküm Yönetmeliği'nde bu maddenin yer almasına rağmen duble yol planlama talebini reddetti. Karayolları'nın izin için yeniden Bakanlığın kapısını çalması bekleniyor.

O MADDEYE GÖRE İZİN VERİLMESİ GEREKTİĞİNİ SÖYLEMİŞTİ

    AK Parti İl Başkanı Osman Zabun, Karayolları'nın Orman ve Su İşleri Bakanlığı'ndan duble yol için izin talebinde bulunduğu dönemde kamuoyuna açıklama yaparak özel maddeyi hatırlatmıştı. Konuyla ilgili kamuoyuna yansıyan Akdeniz haberi 'Özel Hükmü o madde ile aşacağız' başlığı ile yayınlanmıştı. İşte o haber:
    "AK Parti Başkanı Osman Zabun, Orman ve Su Bakanlığı tarafından geçmişte hazırlanıp, onaylanan Eğirdir Gölü Özel Hüküm Yönetmeliği içerisine duble yol ihtiyacı düşünülerek bir madde koydurduklarını anlattı. 

    İl Genel Meclisi Başkanlığı yaptığı dönemde Özel Hüküm Yönetmeliği'ne duble yol projesiyle ilgili bir madde eklemesi yaptırdığını belirten Zabun, o maddeyi bulup, Karayolları'na gönderdiğini söyledi. Zabun, yönetmeliğin o maddesini Akdeniz'e gösterdi: "Bu alanda yeni bir karayolu güzergahı oluşturulamaz. Mevcut karayollarında yapılacak tadilat ve yol genişletme çalışmaları dolgu yapılmaması şartıyla ve Bakanlık uygun görüşleri doğrultusunda yapılabilir. Karayollarından kaynaklanan yüzey akış sularının filtre edilerek artırılması zorunludur." 

    AK Parti İl Başkanı Zabun, İl Genel Meclisi Başkanı iken yönetmelik kapsamına ekletilen madde ile duble yol yapılabildiğini söyledi. Yönetmeliğin maddesiyle ilgili Karayolları Bölge Müdürlüğü'ne bilgi verildiğini belirten Zabun, "Karayolları Bölge Müdürlüğü bu maddeyi gerekçe göstererek duble yol projesini Orman ve Su Bakanlığı'na sunacak ve onay alacak. İnşallah Eğirdir-Gelendost arasındaki bu zorlu geçişi duble yol olarak geçeceğiz" dedi.