Geçtiğimiz Pazar günü Bursa İlinden Eğirdir’e gelen ve Başkan Veli GÖK’ün yakın ilgi ve alakası ile karşılaşan misafirler ne diledilerse kabul oldu.                                                                                                              22. Dönem Bursa Milletvekili Bursa Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi  Şairler Yazarlar Çalışma Grubu Başkanı Faruk ANBARCIOĞLU imzası ile Eğirdir Belediye Başkanı Veli GÖK’e bir mektup gönderildi. Gündüzler GÖZLERİ, Geceler KALPLERİ olan yürekleri sevgi ve duygu yüklü şairler Sibel KORUK AYAZ, Zekiye Zümra AK, Makbule ACAR YENİ, Şifanur ÖZÇELİK ŞİRİN, Hatice TÜRKMEN YURTSEVEN ve Yüksel AKDEMİR adına gönderilen mektupta şu ifadelere yer verildi.
‘Sayın Veli GÖK
Eğirdir Belediye Başkanı,
Saygıdeğer Başkanım, öncelikle “ BİR ŞEHİT BİR ÖYKÜ BİR ŞİİR” Kitabında görev alan Bursa Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Şairler Yazarlar Çalışma Grubu Üyelerimizi güler yüzünüzle şirin ve tarihi ilçenizde ağırlamanız, göl kenarı boyunca meşhur Eğirdir elmalarını yiyerek akülü araç üzerinde yaptığımız harika şehir turumuz, ardından doğal güzellikleri seyrederek yaptığımız yat gezintimiz, hemen liman yanındaki gül ve elma mamullerinizin satışının yapıldığı sevimli dükkanlarınızdaki alış verişlerimiz, tarihi mekanlar ve medresedeki kırk yıl hatırı kalacak olan kahve ikramınız, hemen medrese karşısındaki üzerinde Kabe’mizin duvarlarına sürülen cennetten gelmişçesine kokan esans kokuları ile bezenmiş ağaç direkli 1237 yılında yapılmış Hızırbey Camii’nde bulduğumuz tadına doyum olmayan huzurumuz…
Bütün bu güzellikleri birkaç saat dilimi içinde bizlere yaşattığınız için kendim ve arkadaşlarım adına Size ve ekibinize sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz.
Değerli Başkanım, Size arz edeceğim bizi hayrete düşüren çok önemli birkaç olay yaşadık.

Şair arkadaşlarımızdan Şifanur Özçelik Şirin, daha ilçenize gelmeden “ Canım çok elma çekti, elma olsa da yesek.” Diyor. Siz, bizlere akülü araca binmeden elma ikram ediyorsunuz. Yani kısa bir süre önce bir güzel bir dilek, yarım saat sonra o dileğin gerçekleşmesi.

Bizler Belceğiz Köyündeki program bitince yaklaşık 01.20 gibi Şarkikaraağaç Öğretmenevi’ ne geldik. Bizim şair arkadaşlardan Sibel Koruk Ayaz ile Zekiye Zümra Ak sabah 04.30 a kadar uyumamışlar. Bir ara Sibel, Zekiye’ ye “ Kabe’nin kokusunu özledim, şöyle doya doya bir koklasam.” Diyor. Yıllar önce anne ve babasına hacca gidecekleri zaman bir bez vererek “ Bana bu bez ile Kabe’nin kokusundan getirin .” demiş. Onlar da o bezi Kabe’nin duvarlarına sürterek o kokuyu getirmişler. Medresedeki kahve ikramınız ve ardından şiirler okunup cami içine girdiğimizde cami direklerindeki Kabe’nin kokusunu duyunca hepimiz şok yaşadık. Yani 7-8 saat önce akla hayale gelmeyen bir dilek, hemen ardından dileğin gerçekleşmesi.


Gece Bursa’ya geldik ama yollarda hep bu duygularımız vardı. Bu sabah grubumuza Zekiye bu gece gördüğü rüyasını anlattı. Yıllar önce 3-4 yaşındayken görüp bir daha görmediği BİR ŞEHİT BİR ÖYKÜ BİR ŞİİR Kitabımıza öyküsünü yazdığı ŞEHİT Çetin AK’ı rüyasında beyaz kısa kollu tişört içinde gülen yüzü ile “ İşte abla ben de böyle merdivenlerde vuruldum, korkma ben yanındayım.” diyerek görüyor.
Ve son söz Değerli Başkanım. Zekiye’nin öyküsünü yazdığı ŞEHİT Çetin AK, askerliğimizin ilk bölümü olan Acemi Birliğini İLÇENİZ EĞİRDİR’ de yapmış. Yani ŞEHİDİMİZ Çetin, bizleri  İl Kültür Müdürümüz Ali GÖÇER vasıtasıyla ve Siz Değerli Başkanımızın davetiyle bizleri resmen yaşadığı, suyunu içtiği, havasını soluduğu Sizlerin de yaşadığı topraklarınıza davet etti. Çok kısa bir zaman diliminde ne unutulmaz anları yaşadık sayenizde..
Rabbimize sonsuz şükürler olsun.

Değerli Başkanım, aracımıza koyduğunuz elmalar ve şirin hediyeler için, unutulmaz zamanları yaşamamıza vesile olduğunuz için sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz.
Çalışmalarınızda başarılar diliyoruz. Rabbim yardımcınız olsun. 
Allah’ a emanet olun.09.08.2021’ denildi.