UZAKTAN EĞİTİMDE DE BÜYÜK BAŞARI KOLEJİ FARKINI ORTAYA KOYDU…
Bu zorlu süreçte Büyük Başarı Koleji eğitimine ara vermeden tüm hızıyla devam ediyor, bu konu ile alakalı görüşlerini aldığımız Anadolu Lisesi Müdürü Rıza TORAMAN ve Ortaokul Müdürü Hasan KAYACAN yaptıkları çalışmalar ile ilgili şu bilgileri verdiler. 

“UZAKTAN EĞİTİM HİÇ BU KADAR YAKIN OLMAMIŞTI”
Büyük Başarı Koleji 13 Mart Cuma günü okulların tatil edileceği bilgisi üzerine, 33 yıllık tecrübesi ve altyapısı ile uzaktan eğitimde de farkını ortaya koydu. Tatil olma ihtimalini göz önünde bulunduran Büyük Başarı Koleji, öğrencilerinin akademik gelişimlerini sürdürebilmeleri için çalışmalarını önceden hazırlamıştı.

Bu hazırlık süreci kapsamında;
•    Sene başından itibaren girmiş oldukları tüm sınavların “Konu Analizli Karneleri” çıkarılarak öğrencilerimizin hangi ders ve hangi konudan eksik olduklarına dair rapor öğrenci ve velilerimiz ile paylaşıldı.
•    Bu eksiklikler göz önünde bulundurularak öğrenci bazlı “Haftalık Ders Çalışma Programları” hazırlandı.
•    Eksik olduğu konuların tekrarını yapan öğrencilerimize “Haftalık Soru Çözüm Planı” hazırlanarak, tekrar edilen konuların pekiştirilmesi sağlandı.
•    Müfredat devamlılığının sağlanabilmesi için, ileri ki zamanlarda işlenecek konuların haftalık programı yapılarak öğrencilerimize verildi. Bu konuları gerek K12NET gerekse EBA üzerinden takip etmeleri konusunda bilgilendirildiler. Bu sürecin sağlıklı yürütülebilmesi için, rehberlik servisimiz ve branş öğretmenlerimiz tarafından anlık takiplere devam ediliyor.
•    Öğrencilerimiz yapamadıkları soruların resimlerini çekerek ilgili branş öğretmenine whatsapp üzerinden atabiliyor. Öğretmenlerimiz de sorunun niteliğine göre cevaplarını  bazen yazılı bazen de videolu anlatım olarak öğrencilerimiz ile paylaşıyor.

•    ONLİNE DENEME SINAVLARI ile öğrencilerimiz evlerindeki telefon, tablet ve bilgisayarlarından sınavlarına girerek eksikliklerini anında tespit ediyor. Bu kapsamda 21 Mart Cumartesi günü 12.sınıflarımıza 22 Mart Pazar günü ise 8.sınıflarımıza Online deneme sınavları başarıyla uygulandı. Yine ilerleyen günlerde tüm sınıf seviyelerimizde uygulanmaya devam edilecektir.

Kısacası her ne kadar adı tatil olsa da, Büyük Başarı Koleji olarak bizler üzerimize düşen tüm görevleri yerine getiriyor, öğrencilerimiz ile yaptığımız çalışmalarla onların eğitim-öğretim sürecinden kopmamalarını sağlıyoruz. 

Bu süreci sağlıklı yürütebilmemizde bize inanan ve bizlere destek olan öncelikle kıymetli öğrencilerimize, değerli velilerimize ve fedakâr öğretmenlerimize teşekkür ediyor sağlıklı günler diliyoruz…