Isparta Belediyesi Eski Başkanı Mimar Mühendis Doğan Kımıllı, tedavi gördüğü SDÜ Tıp Fakültesi Hastanesi’nde hayata gözlerini kapadı. 2016 yılı Ağustos ayında geçirdiği beyin kanaması sonrası, sağlığına yeniden kavuşabilmek için önce Isparta SDÜ Tıp Fakültesi’nde, daha sonra  Bursa, Antalya ve Ankara’da bulunan çeşitli özel sağlık kurumlarında  uzun süre   tedavi  gören Kımıllı,  Süleyman Demirel Üniversitesi Tıp Fakültesi  Göğüs Hastalıkları servisinde tekrar tedaviye alındı ve  yoğun bakım ünitesinde 11 Haziran Pazar günü yaşamını yitirdi. Doğan Kımıllı'nın cenazesi dün öğle namazına müteakip Mimar Sinan Cami’sinde kılınan cenaze namazı sonrası, ailesi, yakınları ve sevenleri tarafından Asri Mezarlıkta defnedilerek, göz yaşlarıyla  ebediyete uğurlandı.  Isparta Belediye Başkanı Y.Ziya Günaydın, Isparta Belediyesi Eski Başkanlarından  Mehmet Aybatılı ,Isparta Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Yardımcısı Metin Çelik , Isparta Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Ahmet Tural’ın yanı sıra,  şehrin ticaret ve siyasette tanınan bir çok isminin de katıldığı  cenaze töreninde Mimar Sinan Cami avlusu, Mimarlar Odası Antalya Şubesi, Mimarlar Odası Antalya Şubesi Isparta Temsilciliği,Org. Mehmet Şener Eruygur,İnşaat Mühendisleri Odası  Isparta  Temsilciliği Yönetimi,Isparta Ticaret ve Sanayi Odası  Yönetim Kurulu ve Meclis Üyeleri, Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Y. Ziya Günaydın Isparta Belediyesi Eski Başkanı Altan Raşit Civan,Kayseri 1947 Mezunları,Isparta Baro Başkanı Av. Gökmen Gökmenoğlu,Demokrat Parti İl Başkanı Selçuk Özkan, Isparta Süleyman Demirel Organize San. Bölge Yönetim Kurulu, Doğru Yol Partisi İl Başkan Yardımcısı Mehmet Uslu,Türkiye Yardım Sevenler Derneği Isparta Şubesi,Aksu Enerji ve Ticaret A.Ş.,CHP Isparta İl Yönetimi ve sevenlerinden gelen çelenklerle adeta  dolup taştı.
Kendisiyle yapılan bir  röportajda ‘’Üniversiteyi  Isparta Belediyesi’nden burs alarak okudum. Orhan Kutlu’nun Belediye Başkanı olduğu dönem Belediyenin burs verdiği ilk öğrenci ve aynı zamanda Türkiye’de yerel yönetimden de  burs alan ilk öğrenciyim .Belediyeden  1 ay burs almanın karşılığında 1,5 ay mecbur hizmet zorunluluğu vardı. Eğitim  için  verilen ve 150 Tl ile başlayan burs miktarım daha sonra 175 Tl’ye çıktı . Aldığım burs iktisatlı harcandığında yeterliydi ama bayram zamanı aileden de destek oluyordu. Okul bittikten sonra, burs karşılığında hizmet etmek üzere 1961’de Isparta Belediyesi Fen İşleri makamına oturdum’’ açıklamasında bulunan Kımıllı ,eğitime gönül vermiş  birisi olarak Atabey’de tamamen kendi imkânları ile bir okul yaptırıp Millî Eğitim Müdürlüğü’ne armağan etmişti. 1990’lı yıllarda Doğru Yol Partisi (DYP) İl Başkanlığı görevinde de bulunan Mimar Doğan Kımıllı, Süleyman Demirel Üniversitesi, Süleyman Demirel Organize Sanayi Bölgesi, Süleyman Demirel Havalimanı, Süleyman Demirel Fen Lisesi, baraj, yol, sulama projeleri başta olmak üzere Isparta’nın çok önemli yatırımlar aldığı dönemlerde etkin görevler almıştı
Sonsuzluğa uğurlanan Isparta’nın altın yıllarının etkin siyasetçisi,  Isparta Belediyesi Eski Başkanı Mimar Mühendis Doğan Kımıllı’nın   (19 Haziran 1939- 11 Haziran  2017 )
YAŞAMININ KISA BİR ÖZETİ
ilkokul ve ortaokulu Isparta'da, lise öğrenimini Kayseri'de tamamladı. 1961 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi, Maçka Mimarlık Fakültesi’nden mezun oldu. Vatani görevini 1962-1964 yılları arasında Kağıthane İstihkam Okulu ve Tekirdağ 571. İstihkam Bölüğü’nde yedek subay olarak tamamladı. 1964-1966 yılları arasında, Isparta Belediyesi’nde Fen İşleri Müdürlüğü yaptı. Mecburi hizmet yükümlülüğü bitince, Kımıllı İnşaat Taahhüt şirketini kurarak serbest mimari çizim ve inşaat taahhüt işleri yaptı.11 aralık 1977 mahalli seçimlerinde % 70,01 oy oranı ile Adalet Partisi’nden Isparta Belediye Başkanlığına seçildi.12 eylül 1980 askeri darbesine kadar Belediye Başkanı olarak görev yaptı.
18 Kasım 1985‘de Aksu Enerji ve T.A.Ş. Kurucu Üyesi oldu. 1996-1999 tarihleri arasında da Doğru Yol Partisi Isparta İl Başkanlığı görevini yürüttü. Isparta’da enerji, ağaç ürünleri yanı sıra inşaat ve taahhüt işleri yapan Doğan Kımıllı, Yüksel Kımıllı ile evli olup,3 oğlu Olcay,Tuncay ve Nurettin ‘den, 4 kız ve 4 erkek, 8 torunu vardır. Elif AKGÜL