İlimizin önemli piyango bileti satıcılarından Ziya Danışman, 2010 ve 2012 yılında Isparta’ya çıkan büyük ikramiyenin yine 2 yıl sonra yani 2014’de de Isparta’ya çıkacağına inandığını bildirdi. Danışman, ikramiyeyi kazanacak kişiye de şimdiden seslenerek ‘’İş imkânı sağla’’ çağrısında bulundu.

Milli Piyango İdaresi bu yıl büyük ikramiyenin 50 milyon TL olduğunu açıkladı. Rakam yüksek olunca vatandaşın da ilgisi büyük oluyor. Ancak şu ana kadar satışlar normal seviyede seyrediyor. İlimizin önemli bilet bayilerinden biri olan Ziya Danışman, bilet satışlarının 15 Aralık’tan sonra hızlanacağını söyledi. 2009’u 2010 yılına bağlayan gece gerçekleştirilen çekilişte büyük ikramiyenin bayisinden satıldığını ifade eden Danışman, ‘’Çeyrek bilete isabet etmişti. O zaman büyük ikramiye 30 milyon TL’ydi. Arkadaş 7,5 milyon TL aldı. Hiç olmazsa Ispartalı bir arkadaşa çıktı. Şarkîkaraağaç’a 2 katlı okul yaptı. Yardımlarda bulundu. O yüzden Ispartalılara çıkmasını istiyoruz.

2012’DE DE ISPARTA’YA ÇIKTI

2012 yılı çekilişinde de büyük ikramiyenin Isparta’da bir öğrenciye çıktığını ileri süren Danışman, ‘’Ancak kendisi Ispartalı değilmiş o yüzden buraya bir faydası olmadı’’ dedi. Bilet fiyatları konusunda da bilgi veren Danışman, ‘’Çeyrek bilet 12,5, yarım 25, tam 50 TL. Fiyatlar geçen yılın aynısı, bu yıl zam yapılmadı. Büyük ikramiye bu yılbaşında 50 milyon TL. Toplamda ise 286 milyon 150 bin TL ikramiye dağıtılacak’’ diye konuştu.

SAHTE BİLETE DİKKAT

Öte yandan vatandaşı korsan bilete karşı uyaran Danışman, ‘’Korsan bayiler çoğaldı. Vatandaşımız milli piyango bileti satanlara bayi kimliği sormalı. Ayrıca mor ışıkta biletlerin gerçek olup olmadığı belli oluyor’’ şeklinde konuştu.

‘’ÇIKARSA EĞİTİME YATIRIRIM’’

Son olarak şansını denemek için bilet almaya gelen emekli öğretmen Ali Kalıpçı ise her yıl bilet aldığını ve büyük ikramiyenin kendine çıkması halinde eğitime katkı sağlayacağını bildirdi. Kalıpçı, ‘’Her yıl şansımızı denemeye çalışıyoruz. Babadan miras diyebilirim. Kendisi de milli piyangonun meraklısıydı. Az da olsa bir şeyler çıkarsa gerektiği şekilde kullanmaya çalışırız. Büyük ikramiye çıkarsa da emekli öğretmen olduğumdan eğitim alanında yatırımlar yaparım’’ diye konuştu.