Birleşik Markalar Derneği, IYAŞ Park'ta mağaza kiralayan ya da kiralamayı düşünen 24 ünlü markanın sahibi ve genel müdürlerini Isparta'ya getirdi.

Isparta Belediyesi'nden 10 yıllığına kiralanan ticari sahaya devasa bir kapalı AVM inşa eden IYAŞ, özellikle hazır giyim sektöründe ün yapmış Türkiye'nin dört bir tarafına yayılmış markaları Isparta'ya getiriyor.

Yüzde 85'i dolan IYAŞ Park'ın kasım ayı sonunda hizmete açılması hedefleniyor. Türkiye genelinde yaygınlaşma hedefinde olan markaların bir araya gelmesi sonucu kurulan Birleşik Markalar Derneği, IYAŞ Yönetiminin daveti üzerine 24 marka temsilcisi ile Isparta'ya bir gezi düzenledi. Birleşik

Markalar Derneği Başkanı Ekrem Utku önderliğindeki heyette Türkiye'nin tanınmış hazır giyim sektörü markalarının sahibi ya da genel müdür düzeyinde temsilcileri yer aldı.

IYAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Bahattin Şenol, IYAŞ Park'ta yer kiralayan ya da kiralama düşüncesinde olan markaların temsilcilerini Isparta manzaralı Kervansaray Restoran'da ağırladı.

ISPARTA KÜÇÜMSENMEMELİ

Birleşik Markalar Derneği Başkanı Collezione'nin sahibi Ekrem Utku, Isparta'nın küçümsenmeyecek kadar zengin bir il olduğunu söyledi.

Ulusal markalara değer yaratmak amacıyla bir dernek kurduklarını anlatan Utku, şöyle konuştu:

Birleşik Markalar Derneği'nin bir kurulma amacı var. Ulusal markalara değer yaratmak, ulusal markalarla kol kola girip daha iyi satın alma yapmak için ortam sağlamak. Ulusal markalar olarak ülke çapında daha fazla yayılabilmek için bir derneğimiz var. Bu dernek araştırma yapıyor ve gelen talebi değerlendiriyor. IYAŞ Park bizim bildiğimiz proje idi. Talep de gelince görüşmelere başladık, markaları bilgilendirdik. Isparta'nın zenginliğini anlattık. Öğrenci ve asker potansiyelini anlattık. Halkın alım gücünün

küçümsenmemesi gerektiğini belirttik. Bunları değerlendirirken hep birlikte kol kola girip buraya geldik."

Isparta'nın ilk hatırı sayılır alış veriş merkezinin burasının olacağını anlatan Utku, sözlerine şöyle devam etti: "Geldik, gezdik. Yerine baktık, konumlanması çok iyi. Isparta'da zaten bir potansiyel var. Şu an biz de bu alışveriş merkezinin iş yapacağına inanıyoruz. Eğer müşteriye siz daha güvenli daha temiz daha kısa zamanda alışveriş yapabileceği bir ortam sunarken, burayı yaşam alanı haline getirmelisiniz. Iyaş bunun iyi bir örneği diye düşünüyorum. IYAŞ çok iyi konumlanmış bir şirket."

Isparta'nın geleceğinde tarım ve hayvancılığın çok önemli olduğunu anlatan Utku, şunları söyledi: "70 bine yakın öğrenci potansiyeli ciddi bir şey. Harcamaya müsait bir yapı. Yaşanacak yer olmasa bu potansiyeli barındırmaz. Bunların hepsini üst üste korsanız önemli bir potansiyel. Burdur buraya çok yakın."

ÜNLÜ MARKALAR

IYAŞ'ın daveti üzerine Isparta'ya gelen Birleşik Markalar Derneği çatısı altındaki markalar: "Altınyıldız, BMD, Bundesign, Collezione, Flo, İnci Deri, Kiğılı, Mavi Jeans, Mudo, Penti, Rodi Mood, So Chıc, Tiffany, Twigy, YKM."