İl Emniyet Müdürü Caner Tayfur, 82 kişinin tutuklandığı büyük uyuşturucu operasyonun ardından ilk kez açıklamada bulundu. Müdür Tayfur, 4 aylık bir çalışmadan sonra 25 Ekim tarihinde sabaha karşı operasyon için düğmeye bastığı söyledi.

25 Ekim tarihinde düzenlenen büyük uyuşturucu operasyonunun perde arkasını anlatan İl Emniyet Müdürü Caner Tayfur, 600 personelle gerçekleştirilen operasyon için bütün delillerin toplanmasının ardından yapıldığını belirtti. 27 Haziran tarihinde çalışmalarının başladığına dikkat çeken Tayfur, 4 aylık gibi bir çalışmadan sonra operasyonu düzenlediklerini kaydetti. 600 personel ile düzenlenen uyuşturucu operasyonuna Antalya, Afyonkarahisar, Denizli ve Burdur Emniyet Müdürlüklerinden personellerin de katıldığı belirten Tayfur, başarılı bir operasyonu tamamladıklarını söyledi.Tayfur açıklamasında ise; “16 Mayıs tarihinde göreve başladım. 27 Haziran’da bu kararı alarak çalışmalara başladık. Emniyet Genel Müdürlüğü Daire Başkanlığı ile koordineli çalışarak, bizlere büyük destek sağlamıştır. Bu operasyonda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

TUTUKLANANLARDAN 15’İ ÇOCUK 
“İÇİMİZ ACIDI”

Uyuşturucu operasyonu kapsamında tutuklanan 82 kişiden 15’nin (Suça Sürüklenen Çocuk) çocuk olduğuna vurgu yapan İl Emniyet Müdürü Tayfur, içimizi açıdan bir manzaraydı diye konuştu. Tayfur, bu konuda da çok hassas çalışmalar yaptıklarını belirterek, malum suç sosyal bir olgudur. Sadece emniyet ile başarılı olunması beklenemez. Ailelerin, kurumların ve tüm toplumun katkıları ile ancak başarılı olabiliriz” şeklinde konuştu.