Tarih sayfalarına altın harflerle yazılan Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü bugün ilimizde de törenlerle kutlanacak. 
 
Dünyada eşi ve benzeri görülmeyen Çanakkale Zaferi’nin 98. yıldönümü bugün törenlerle kutlanacak. Türk Askeri 98 yıl önce  kahramanca mücadele etmiş ve on binlerce şehit vermesine rağmen düşmana geçit vermeyerek Çanakkale’de büyük bir destan yazmıştı.
 
Tarih sayfalarına altın harflerle geçen Çanakkale Zaferini kutlama ve Şehitlerimizi anma programı bugün saat 10.00’da Karaağaç Mahallesinde bulunan Şehitlikte gerçekleştirilecek. Vali ve diğer tüm protokol üyelerinin yanı sıra Daire Müdürleri, Askeri ve sivil erkan, siyasi parti il başkanı ve temsilcileri, Harp Malulü Gazi, Şehit, Dul ve Yetimler Derneği ile Muharip Gaziler Derneği Başkan ve üyelerinin katılımı ile yapılacak törende Şehitlik anıtına Valilik, Türk Silahlı Kuvvetleri, Belediye Başkanlığı, Harp Malulü Gazi, Şehit, Dul ve Yetimler Derneği Isparta Şubesi Başkanlığı ile Muharip Gaziler Derneği Isparta Şubesi Başkanlığı çelenkleri Şehitlikte bulunan anıta sunulacak. Ardından saygı duruşunda bulunulacak ve saygı atışı yapılacak. Günün anlam ve önemini belirten konuşma Garnizon Komutanlığı tarafından görevlendirilecek bir Subay tarafından icra edilecek. 
 
Daha sonra Harp Malulü Gazi, Şehit, Dul ve Yetimler Derneği Isparta Şubesi Başkanı Musa İrez bir konuşma yapacak. Yapılacak konuşmaların ardından Şehitlik Özel Defteri Vali Memduh Oğuz tarafından yazılıp imzalanacak. Tören, şehit mezarlarının ziyaret edilmesiyle sona erecek. 
 
İKİNCİ PROGRAM KÜLTÜR SARAYINDA
 
Şehitlikteki törenin ardından, Belediye Kültür Sarayına geçilecek ve burada saat 11.00’de başlayacak program TED Lisesince icra edilecek. Programda; Saygı duruşu ve istiklal marşının ardından TED Lisesi Müdürü gününanlam ve önemini belirten bir konuşma yapacak. Ardından TED Lisesi öğretmen ve öğrenc ileri tarafından özel olarak hazırlanan anma programı izleyenlere sunulacak. 
 
ŞEHİT AİLELERİ VE GAZİ DERNEKLERİ ZİYARET EDİLECEK 
 
18 Mart Pazartesi günü; Çanakkale Zaferinin Yıldönümü ve Şehitler Günü münasebetiyle yapılacak son etkinlikler ise şöyle; Vali Memduh Oğuz ve beraberindeki protokol üyeleri saat 15.00’te Harp Malulü Gazi, Şehit, Dul ve Yetimler Derneği Isparta Şubesi Başkanlığını, saat 15.30’da ise Muharip Gaziler Derneği Isparta Şubesi Başkanığını ziyaret edecekler. 
 
Yine aynı gün; İkindi namazınamüteakip İl Müflüğünce Mimar Sinan Camiinde şehitlerimize ithafen bir Mevlid – i Şerif okutulacak.