Ünlü Sanatçı Erol Büyükburç, il il dolaşarak, illerin özelliklerini anlatan şarkılar yapacağını ve Türkiye'yi bu şarkılarla dünyaya tanıtacağını söyledi.

Büyükburç, Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Türkçe Topluluğu tarafından düzenlenen ''İkinci Türkçe Günleri'' programı için geldiği Isparta'da, Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın'ı ziyaret etti.
Büyükburç, ziyarette, illerin özelliklerini şarkılarda toplama kararı aldığını belirtti. Dünyaca ünlü bir çok sanatçının kendi ülkesini ya da kendi ilini şiirlerle, şarkılarla anlatarak tanıtımını yaptığını söyleyen Büyükburç, şarkılarla farklı ülkeleri ve kentleri fark ettiklerini kaydetti.

Bu uygulamayı Türkiye için de düşündüğünü ifade eden Büyükburç, ''İl il dolaşarak, bilgi topluyorum, topladığım bilgilerle Türkiye'yi dünyaya tanıtacak şarkılar hazırlayacağım'' diye konuştu.
Hazırlayacağı şarkıların farklı dillerde de seslendirileceğini belirten Büyükburç, ''Erol Büyükburç olarak ülkemi seven bir insanım. Ülkeme diğer insanların kem gözle, düşman gözle bakması taraftarı değilim. Bu nedenle ülkemi en iyi şekilde anlatma tekniğinin şarkılar olduğunu düşünüyorum'' dedi.

Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın da, Erol Büyükburç'un Türkiye için büyük bir değer olduğunu söyledi. Büyükburç'un geçmiş yıllarda olduğu gibi bugün de sanat ve yaşam tarzı ile ülkenin tanıtımına katkı sağladığını ifade eden Günaydın, sanatçıyı Isparta'da daha sık görmek istediklerini belirtti. Günaydın, 35 yıl önce Büyükburç tarafından el yazısı ile imzalanan kartpostalı kendisine hediye etti.