Türkiye’de iktidarların yeni zenginler yaratırken, halkı da yoksullaştırdığını belirten İYİ Parti Merkez İlçe Başkanı Büyükçam, “Tüm Türkiye’de olduğu gibi Isparta’da da ekonomik sorunlar büyüyor. İşsizlik artıyor. Tarım, hayvancılık hizmet sektörü her geçen gün geriye gidiyor. Gençlerimiz umudunu yitiriyor” dedi.

Olası erken seçim ihtimaline karışlık seçimlere girebilmek için kongre takvimini öne alan İyi Parti’de, dün merkez ilçe kongresi yapıldı. Atanarak gelen Başkan Hasan Büyükçam, seçilerek güven tazeledi. Kongrelere Kurucu Milletvekili Nuri Okutan  ve yine parti kurucuları arasında yer alan Eski Isparta Milletvekili Nevzat Korkmaz  da katıldı. Kongrede konuşan Merkez İlçe Başkanı Büyükçam, “İYİ Parti, Anadolu’nun cesur, yiğit ve İYİ insanlarının kurduğu cesurlar hareketidir. Anadolu’nun yürekli, cesur kadını Meral Akşener öncülüğünde partimizi kurduk. Kurulduğu gün itibariyle birçok engelleme yaşayan partimiz, olası bir erken seçim ihtimaline karşıda,  güçlü zorluklarla karşılaşacağını bildiğimiz için kongre süreçlerimizi hızlı bir şekilde yapmamız, genel merkezimiz tarafından İl Başkanımız Mustafa Şimşek’ten talep edilmiştir. Bir hadis-i şerifte (HAYIRLI İŞELERİNİZDE ACELE EDİNİZ) buyurulmaktadır. İçerisinde bulunduğumuz şartların el verdiği ölçüde partimizin teşkilatlanmasını hızlı, özverili ve kararlı bir çalışma yaratması bize bugün bu coşkulu kalabalıkta göstermiştir ki, Her şer görünende de bir hayır vardır.

Amacımız; Cumhuriyetin kuruluş felsefesini, değerlerini ve üniter yapıyı korumaktır. Çağdaş medeniyeti yakalamak, Sevgi ve saygı dilini hâkim kılmak... Parlamenter sistemi yaşatmak... Fırsat eşitliğini, inançlara saygı ve ifade özgürlüğünü sağlamak... Bağımsız, tarafsız ve adil yargıya kavuşmaktadır... Partimizin amblemin de yer alan güneşin 8 çizgisi adalet, gelecek, cesaret, zenginlik, kararlılık, bilgi, medeniyet, umut bu yolculukta hedefimizdir.

Ülkemizde kadınlara yönelik ayrımcılık içeren her türlü ortadan kaldırılması, fırsat eşitliğini sağlayacak yasal düzenlemeler dahil olmak üzere tüm önlemlerin alınması, kadınların sosyal, ekonomik, siyasal ve toplumsal alanda konumlarının iyileştirilmesi temel hedefimizdir.

İyi bir Türkiye, iyi bir Isparta için yola çıktık

Gençlerimizin, ülkesine, milletine, milli ve manevi değerlerine, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ilkelerine bağlı, hür düşünceli, kendi başına karar verebilen, sorgulayan, bilim ve teknoloji çağının gereklerini kavramış, erdemli ve demokratik değerlere sahip bireyler olarak yetişmesi için eğitimde, bilimde, teknolojide, sporda, kültürde öncü rol almalarını sağlayacak her türlü tedbir alınacak ve destek sağlanacaktır.

Tüm Türkiye’de olduğu gibi Isparta’da da ekonomik sorunlar büyüyor. İşsizlik artıyor. Tarım, hayvancılık hizmet sektörü her geçen gün geriye gidiyor. Gençlerimiz umudunu yitiriyor. Türkiye’de iktidarlar, yeni zenginler yaratırken; halk gittikçe yoksullaşıyor.

Ekonomik düzen, aynı zamanda gelişmiş bir demokrasinin de ön şartıdır. Ekonomik gelişme kapsayıcı, dengeli ve sürdürülebilir olmalıdır. Türkiye’nin, erişilen refahı toplumun her kesimine adil bir şekilde dağıtılmalıdır. Tüketici değil, üretici bir toplum var olmalıdır. Devletin Sanayi’yi geliştirmek için başlattığı sanayi tesisleri, satılıp yok edileceği yerine, yeni sanayi tesisleri açabilmek için, sözde teşvikler değil, gerçek verilerle, yandaş girişimcilere değil gerçekten İYİ girişimcilere verilmelidir.

Ve nasıl oluyorsa Ekonominin büyüdüğü bir ülkede, işsizlik ve cepteki delik de eş doğar olarak büyümektedir.

Saydığım bu sorunlara ve hatta, saatlerimizi saymakla bitirmeyeceğimiz bir çok sorunlara rağmen, Türkiye İYİ olacak İYİ bir Türkiye için yola çıktık. Milletimize inanıyor ve güveniyoruz. İnanıyorum ki; milletimiz de sizler gibi İYİ partiye yeni ve gerçek bu oluşuma inanıyor ve güveniyor.

Bu duygu ve düşüncelerle; Türkiye Cumhuriyetimin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, bağımsız bir ülkede yaşamamızı sağlayan kahramanlarımızı, minnet ve saygıyla anıyorum. Türk Silahlı Kuvvetimizin şu anda yapmış olduğu Afrin operasyonunda Şehit olan askerlerimize, Bayrağı, vatanı, toprağı için canını feda etmiş tüm şehitlerimize, Allahtan rahmet ailelerine ve milletimize başsağlığı, yaralı olan vatan evlatlarına da acil şifalar diliyorum” dedi.