MHP Isparta Milletvekili Adayı Büyükelçi Hüseyin Avni Bıçaklı’dan Ekonomi Bakan Yardımcısının “Bölgesel teşvikteki yerinizi sevmiyorsunuz ama buna Takılı Kalmayın sözlerine tokat gibi cevap…

24 Nisan 2015 Cuma günü Isparta Valiliği tarafından düzenlenen Ekonomi Forumu’nda konuşan Ekonomi Bakan Yardımcısı Adnan Yıldırım’ın “Teşvik’e Takılı Kalmayın” sözlerine ilk cevap MHP Milletvekili Adayı Büyükelçi Hüseyin Avni Bıçaklı’dan geldi. Bıçaklı, bugün yayınladığı basın açıklamasında Bakan Yardımcısı Adnan Yıldırım’a cevaben şu ifadelerde bulundu:

Sayın Bakan,

Genel seçimler öncesi Isparta’nın bir numaralı gündem maddesi olan teşvik sistemiyle ilgili açıklamalarda bulunarak Isparta’yla adeta dalga geçtiniz.

Neymiş efendim, Bölgesel teşvikteki yerimizi sevmiyormuşuz ve buna “Takılı Kalmamalıymışız”. AKP iktidarının getirdiği yeni teşvik sisteminde sadece “bölgesel teşvikler” yokmuş, “öncelikli sektörler” ve “yatırım teşvikleri” de varmış.

Bu talihsiz açıklamanızın anlamı kısaca şudur: Bize demek istiyorsunuz ki, “Siz ne yaparsanız yapın, ne kadar çırpınırsanız çırpının Isparta, bölgesel teşvikte 5. sırada olmaya devam edecektir”.

HADİ ORADAN, SEN KİMİ KANDIRIYORSUN SAYIN BAKAN ?

Siz hangi öncelikli sektörlerden bahsediyorsunuz? (Sözde) yeni teşvik sisteminizde yer alan öncelikli sektörlerden hangisi Isparta’da var? Yatırım teşvikleri diyorsunuz, 13 yılda Isparta’daki tüm yatırım girişimlerinin önünü tıkadınız, Isparta’yı adeta cezalandırdınız. Isparta’yı kendi değerli yalnızlığına terk ettiniz. Isparta’ya hangi tür yatırımları teşvik edeceksiniz ve ne kadar teşvik edeceksiniz? Bunları tek tek açıklasanıza. Açıklayamazsınız çünkü elinizde bir liste bile yok sanırım.

Bugün Türkiye’mizde, civar vilayetlerle duble yol bağlantısı olmayan sadece 2 ilimiz var. Biri Şırnak, diğeri de Isparta. Bu gerçeğin, AKP iktidarı gözünde hiç mi bir anlamı yok? Ama biliniz ki, Ispartalı artık her şeyin farkında…

Bugün Isparta Elma”sı ülkemizde bir marka haline geldi. Isparta Gül’ü deseniz, o da bir dünya markası. Isparta Halısı deseniz hakeza öyle.

Gül için, Elma için, Halı için yıllardır Isparta’da sadece biz siyasetçiler değil ilgili tüm sivil toplum örgütleri teşvik teşvik diye bağırıyoruz. Ama sesimizi duymuyorsunuz.

Teşvik kapsamında olan Fındık kadar, Pancar kadar, İncir kadar kıymeti yok mu Elma’nın ve Gül’ün? Bu ayrımcılık nedir?

Forumdaki açıklamanızda, yurtdışından halı ithalatına %45-50 oranında vergi koyduğunuzu vurguladınız ve bunu Isparta Halısı için getirdiğiniz bir koruma aracı ve bir teşvik örneği olarak yansıttınız.

HADİ ORADAN, SEN KİMİ ALDATIYORSUN SAYIN BAKAN?

Sizin bahsettiğiniz vergi uygulaması Bünyan, Hereke, Gördes, Yağcı Bedir vs tüm yerli halılar için geçerli değil mi? Nerede burada Isparta halısı için özel koruma ve teşvik?

İŞTE BU YÜZDEN SAYIN BAKAN, ISPARTA KAMUOYU ADINA DİYORUM Kİ, ASIL SİZ TAKILMAYIN…

BİZİ 13 YILDIR ALDATMAYA VE KANDIRMAYA ÇALIŞAN AKP MİLLETVEKİLLERİNE ISPARTA HALKI GEREKEN CEVABI 7 HAZİRANDA VERECEKTİR.