Pat-Pat üretiminin lokomotif firmalarından birisi olan Şener Pat-Pat Sanayinde üretilen çiftçi dostu Pat-Pat tarım araçları sipariş üzerine Türkiye’nin her bölgesine gönderiliyor.
Üçüncü kuşak Pat-Pat üreticisi olan Muharrem Şener, iki binli yılların başında üniversite eğitimini yarıda bırakarak fabrikada üretimin başına geçmiş. 
YAKITI AZ BAKIMI KOLAY OLAN PAT-PAT ÇİFTÇİ DOSTU BİR ARACIDIR
Şener Ticaret İşletme Müdürü Muharrem Şener, pat-patın çiftçinin tarım dostu olduğunu ifade ederek; yakıt tasarrufu, seriliği, yedek parça sıkıntısı olmayışı ve bakım masraflarının düşük olması nedeniyle vatandaşın pat-pat aracından vazgeçemediğini söyledi.
Sadece tarlada çift sürmediğini ifade ederek konuşmasına devam eden Muharrem Şener; “Burada ürettiğimiz pat-patların tasarımı, montajı ve üretimi hepsi firmamıza ait.Standart tip üretim yapıyoruz. Ancak bazen müşterinin isteğine bağlı olarak bazı değişiklikler yapıyoruz. İlaçlama, su çekme, ağaç biçme, 1,5 ton yük taşıma gibi çok yönlü bir tarım aracı. Sadece çift sürmüyor, diğer tüm işleri yapabiliyor. Aynı zamanda seri ve pratik kullanılabilen bir tarım aracı. Yakıtı az ve bakımı her yerde yapılabilen bir araç. Bütün bunları alt alta koyduğumuzda gerçekten köylü için önemli bir tarım aracı diyoruz.” dedi. 

PAT-PATIN ANAVATANI BÜYÜKKABACA KASABASIDIR
Büyükkabaca Kabasının Pat-Pat üretim merkezi olduğuna dikkat çeken Muharrem Şener; “Pat-Patın anavatanı olarak bilinen Büyükkabaca Kasabasında üretim yapan fabrikalar, işletmeler var. 12 ay boyunca üretim yapıyorlar. Ve bu sektörde 80’den fazla insan çalışmakta. Hem istihdama hem de milli ekonomiye katkı sağlanıyor. Ayrıca maliyetinin düşük olması ve yaptığı işin fazla olması nedeniyle önemli bir tarım aracı. Bakımı kolay ve yakıtı az. Bu kapsamdaköylünün modern eşi diyebiliriz. Ayrıca şunu da belirtmek istiyorum, biz burada kullandığımız diferansiyel ve yürüme aksamı gibi birçok parçayı hurdaya çıkan araçlardan temin ediyoruz. Yani o parçaların bakım ve tamirini yaparak yeniden ekonomiye kazandırıyoruz.” diye konuştu.
ONUR VE GURUR DUYUYORUZ
Tüm kasaba halkı olarak onur ve gurur duyduklarını ifade ederek konuşmasına devam eden Muharrem Şener, son olarak şunları söyledi; “60’lı yılların sonunda dedelerimiz tarafından başlatılan pat-pat üretiminde bugün modern ve seri üretim tesislerine kavuştuk. Azmederek ve her yıl gelişim olarak üstüne koyarak fabrikasyon üretime geçtik. Bugün kasabamızda üretilen pat-pat tarım araçları Türkiye’nin her köşesinde çiftçi kardeşlerimiz tarafından beğeniyle kullanılıyor. Geçtiğimiz ay Erzurum, Sivas, Çanakkale, Şanlıurfa ve Manisa’ya gönderdik. Bu gerçekten gurur verici bir başarı. Bu bağlamda geriye dönüp baktığımda iyi ki ben bu işi yapıyorum diyorum.” dedi./İbrahim Demirayak