Türkiye'nin en büyük tatlı su gölü olan Beyşehir Gölü'nün buz tutan yüzeyini görmeye gelenler, tehlikeye aldırmadan, yürüyüş yaptıkları buz üzerinde kayıp, fotoğraf çektirdi.

Kıyılarının buz tutması nedeniyle avcılık faaliyetlerinin durduğu göl, ziyaretçi akınına uğruyor. Gezinti yatları da göldeki turlarına ara verdi. Göl kıyılarının buz tutması gölde yaşam süren su kuşlarını da olumsuz etkiledi. Beslenme zorluğu yaşamaya başlayan kuşlar ve ördekler göl kıyılarına akın eden vatandaşlar tarafından besleniyor.

Göle gelenler, can güvenliği açısından gölün buz tutan yüzeyine çıkmamaları konusunda uyarılıyor. Tüm uyarılara rağmen bazıları, yürüyüş yaptıkları buz üzerinde kayıyor, fotoğraf çektiriyor.

Polis ve Beyşehir Belediyesi zabıta ekipleri, tüm uyarılara rağmen buz üzerinde yürümeyi sürdürenleri kıyıya çıkarıyor.

Donan gölde 'buz voleybolu' oynadılar

Yüzeyi buzla kaplanan Türkiye’nin en büyük tatlı su gölü Beyşehir Gölü’nde avlanmaya ara veren balıkçılar, donmuş göl üzerinde "buz voleybolu" oynuyor.

Beyşehir Gölü'nün yüzeyinin donması nedeniyle balığa çıkamayanlar, teknelerini buz kütlesi üzerinde sürüyerek limanlarından çıkardı. Teknelerini açıklara götüren balıkçılar, donmuş göl üzerinde sportif faaliyet yaparak boş vakitlerini değerlendiriyor.

Kıyıya yaklaşık 800 metre mesafede yer alan balıkçı teknelerinden birisini ortalarına alan balıkçılar, teknenin her iki yanına geçerek buzun üzerinde düşe kalka voleybol oynuyor.

"Bundan çok keyif alıyoruz"

Balıkçı Durmuş Yılmaz, Beyşehir Gölü’nün yüzeyinin buzla kaplanması nedeniyle vakit geçirmek için göl kıyılarına geldiklerini söyledi.

Donan göl üzerinde futbol ve voleybol oynayarak vakit geçirdiklerini ifade eden Yılmaz, "Buz voleybolu oynamak için bir tekneyi ortada direk yaptık. Köydeki arkadaşlarla iki grup halinde voleybol oynadık. Bundan çok keyif alıyoruz." dedi.