Isparta asker ailelerine kucak açtı

Asker yemin töreni ile YGS'nin aynı zamana denk gelmesi İlimizdeki yoğunluğu artırdı. Otel ve pansiyonlar tam doluluk oranına ulaşırken, asker ailelerinin imdadına ise Belediye yetişti.

Belediye Basın Bürosu'ndan yapılan açıklamada, asker yemin töreni ile Yüksek Öğretime Giriş Sınav nedeniyle İlimizdeki yoğunluğun arttığı ve otel ile pansiyonların tam doluluk oranına ulaştığı bildirildi. Yemin töreni için il dışından gelen asker ailelerinin imdadına Belediye'nin yetiştiği belirtilen açıklamada şu bilgilere yer verildi:
"Belediye tarafından asker ailelerine yönelik başlatılan uygulama her geçen gün artarak devam ediyor.

Isparta, davulla zurnayla evlerinden askere uğurladıkları çocuklarının yemin törenine katılmak üzere gelen ailelerle dolup taşıyor. Kısa süreli yoğunluk nedeniyle de Isparta’da bulunan otel ve pansiyonlar bu talebi karşılamakta güçlük çekiyor. Bu hafta ise yoğunluk bir kez daha arttı. Hafta sonu yapılacak olan YGS sınavı ile birleşen yemin töreninde Isparta’da neredeyse adım atılacak yer kalmadı.

belediye-cay-bahcesi.jpg

YOĞUNLUK ARTTI

Üniversite sınavına girmek için Isparta’ya gelenler ile yemin töreninin aynı güne denk gelmesi yoğunluğu biraz daha artırdı. Asker aileleri yine sığınacak tek yer olarak Belediye'yi buldu. Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü de asker ailelerine bu mutlu gününde yardımcı olmak için diğer yemin törenlerinden bir kat daha fazla çalıştı. Pansiyon ve evlerinde asker ailesi barındırmak isteyenlerle tekrar temasa geçen belediye yine başardı. Belediye, müracaat edenleri açıkta bırakmayarak, çocukları ile sıcak bir ortamda hafta sonunu geçirmelerini sağladı"