SDÜ eski Rektörü Prof. Çakmakçı'nın CHP'den Isparta Belediye Başkan adaylığına sıcak baktığı ve nabız yokladığı iddia edildi.
 
2014 yılında yapılacak mahalli idareler seçimleri için par-tilerden kimlerin belediye başkan adayı olacağı gündemdeki sıcaklığını korurken daha önce CHP'de ismi gündeme gelen SDÜ eski Rektörü Prof. Dr. Lütfi Çakmakçı'nın adaylığa sıcak baktığı öğrenildi.
 
Edinilen bilgilere göre Prof. Çakmakçı CHP'den Isparta Belediye Başkan adaylığına sıcak bakıyor ve nabız yoklaması yapıyor.
 
Çakmakçı'nın çevresinin de adaylık noktasında destek verdiği, özellikle merkez sağ seçmen ile AK Parti'yi istemeyen kanadın Çakmakçı'ya oy verebileceği Çakmakçı'nın yakın çevresinde konuşuluyor.
 
Çakmakçı'ya yakın isimlerin:"MHP'nin adayı Yusuf Ziya Günaydın, AK Parti'ye karşı güç olduğu için seçimi aldı. Aynı durumda bu kez Lütfi Çakmakça hoca CHP'nin adayı olarak bulunabilir.
 
2011 seçimlerinde de CHP'nin Isparta'daki oyu MHP'den fazla. Yani Çakmakçı'nın şansı daha fazla olur ve seçimi alabilir. Demokrat Parti tabanı da Çakmakçı Hocaya daha fazla destek verir" şeklinde görüş bildirdikleri öğrenildi.
 
Çakmakçı'nın ise kesin kararını henüz vermediği belirtildi.