ÇALIŞMALAR 2 AYRI KOLDAN SÜRDÜRÜLÜYOR

Isparta Belediyesi Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürlüğü’nce yağmursuyu altyapısına yönelik çalışmalar devam ediyor. Şehrin daha da rahatlatılması amacıyla Doğancı, Dere ve Işıkkent Mahallelerini kapsayacak olan ve 1800 metre uzunluğuna sahip yağmur suyu by

Çalışmaları yerinde inceleyen Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, eskiden şehirde en küçük bir yağmurda 580 evi su bastığını ancak yaptıkları yağmur suyu altyapı çalışmalarıyla bu oranı sıfıra düşürdüklerini söyledi.

Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, şehri bir bütün olarak planladıklarını söyleyerek, merkezde yapılan her çalışmanın, en uç mahallelerde de uygulandığını aktardı. Günaydın, “Bir zamanlar 580 evimizi su basıyordu bunu önledik.  Belirlediğimiz hedefi tamamladık. Şehircilik açısından evlerimizi su basmayan kent haline getirdik. ‘Metrelerce uzunluğunda ve tonlarca ağırlığında bu büyük dayanıklı künkler ne işe yarıyor’ denebilir.  Dere Mahallesi’nde yapılan yeni evlerin ve şehir merkezimizin daha da rahatlatılması amacıyla bu çalışmaları sürdürüyoruz. Bunun için ikinci bir program yaparak yeni hedefimizi de tamamlıyoruz. Burada oluşacak yağmur sularını da alıp Çayboyu’na deşarj edeceğiz. Çalışmalarımızın tamamlanmasının ardından asfalt çalışmasına geçmeden de yağmur suyu ızgaralarını da yapacağız.

Çalışmalarımız yoğun bir şekilde devam ediyor. En kısa sürede tamamlamak için hafta sonu da çalışıyoruz. Çalışmalarımızı iki ayrı koldan devam ettiriyoruz. Altyapıyla ilgili büyük hedefimizi tamamlamamıza rağmen bunun detayına kadar iniyoruz. Isparta şehircilik açısından olağanüstü bir altyapıya kavuşacaktır. Şehrimizin altyapısını düzeltmiş oluyoruz.  40-50 litre yağışa dayanıklı altyapımız var. Bunu daha yüksek litrelere ulaştırabilmek amacıyla da bu çalışmaları devam ettiriyoruz. Bu fedakârca çalışan personelimize teşekkür ediyorum. Bu çalışmaların güzel Isparta’mıza gelecek için de hayırlı olmasını diliyorum” dedi.