Çaltı halkı tüm Türkiye ye seslendi "Sarımsak üretiminin başkenti Çaltı. En iyi ve doğal sarımsak Çaltı Köyünde" dedi. Çaltı 1. Sarımsak Festivali etkinliğine Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, çevre Köy Muhtarları, Belediye Meclis Üyeleri, Isparta Merkez Mahalle Muhtarları, Basın Mensupları, çevre Köylerden gelen vatandaşlar, eski Gelendost Belediye Başkanı Halim Kıyak ve çok sayıda vatandaş katıldı. 

Çaltı 1. Sarımsak Festivalinde ziyaretçilere Mercimek Kavurma,  Bulgur Kaynatma, Bulgur Pilavı ve Sarımsaklı Ayran ikram edildi.

Festivalde Mehteran gösterisinden sonra Hüseyin Kağıt konseri katılımcıları coşturdu.

Çaltı 1. Sarımsak Festivalinde Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın belediye olarak da katkı verdiklerini ifade ederek; 1.Sarımsak Festivaline ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Festivalin başarılı geçmesi amacıyla belediye olarak destek vermeyi kararlaştırdıklarını belirten Günaydın, "Köyün 18 bin dönümlük arazisinin bulunduğunu, bu arazinin ancak 6’da birinin dikili olduğunu söyledi. Bu arazilerin tamamının dikilmesini istiyoruz derdimiz 18 bin dönüm arazide üretim yaptırabilmek ve köyümüzü kalkındırmaktır." dedi

Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, “Çaltı sarımsağı ülkenin en dayanıklı sarımsağı. Çaltı’daki üretim doğal ve kuru yöntemle yapılıyor bu da dayanıklılığı arttırıyor. Çaltı sarımsağının kanser ve kanser olaylarına iyi direnç gösterdiği belirtiliyor” şeklinde konuştu. Atatürk’ün ‘Köylü Milletin Efendisidir’ sözünü hatırlatan Başkan Günaydın, Çaltı halkının üretimini arttıracağını ve birkaç yıl içerisinde en iyi duruma geçeceğine inandığını belirtti.

Görüntünün olası içeriği: 4 kişi, ayakta duran insanlar ve takım elbise

Görüntünün olası içeriği: 6 kişi, gülümseyen insanlar, ayakta duran insanlar, kalabalık ve açık hava

Görüntünün olası içeriği: 11 kişi, gülümseyen insanlar, ayakta duran insanlar, gökyüzü, çocuk ve açık hava

Görüntünün olası içeriği: 5 kişi, gülümseyen insanlar, takım elbise