Bilal-i Habeşi Camisinin temel atma törenine Bilal-i Habeşi Cami Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Mehmet İpekçi, Müftü yardımcısı Halit Uğurlu, Belediye Başkan Yardımcıları Ahmet Görgülü ve Ahmet Aydemir, Kuran Kursları Müdürü Hüseyin Köftürcü, Doğru Yol Partisi İl Başkanı Tahir Alan katıldı.

   İlk olarak saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunmasının ardından Bilal-i Habeşi Cami Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Mehmet İpekçi, “Davraz Mahallesinde yapılan 5. camidir.

  Camimiz 2 katlı olacaktır. 1414 metre kare yerimiz bulunmaktadır. 661 metre karesine cami oturtulmuştur. 24 ton demirimiz vardır. 250 metre kare beton dökümü olacaktır. 110 metre karesi mescittir. Çelik kubbeyi 85 ton"dan 10 ton"a düşürdük. Bunun nedeni ise 1. derece deprem bölgesi olmasıdır. Elyaflı sıcak sistemimiz olacaktır.

   Maddi desteğe ihtiyacımız var. Eğer bir iş adamı 3"te 2"sini ödeyerek camiye isim vermek isterse bunu kabul edeceğiz. İş damları, belediye ve vatandaşlarımızın işbirliği ile ramazan bayramına kadar 1. katını bitirmeyi düşünüyoruz. Şu an mescit"imizde 5 vakit namaz kılınmaktadır” şeklinde açıkladı.

  Müftü Yardımcısı Halit Uğurlu ise, “Dünyanın neresinde olursa olsun yatacağın, yiyeceğin yeri düşünmeden ilk olarak nasıl ibadet edeceğini düşünmelisin. Mutlaka ibadethane nerede olunursa olunsun yapılmalıdır” dedi.