Yaklaşık 24 ay gibi kısa bir sürede yapımı tamamlanan Bilal-i Habeşi Camisi ramazan ayını dolu dolu yaşatıyor.

 Her akşam yaklaşık bin 500 kişi ile teravih namazı kılınan camide geçen akşam da İl Müftüsü İsmail Öncel teravih namazı kıldırdı.

 

 

    Bilal-i Habeşi Camiinde teravih namazı sonrasında da çocuklara pamuk şekeri, büyüklere ise çay ikramları da yapılarak sohbet ortamları oluşturuluyor.

 Bilal-i Habeşi Camii Yaptırma Derneği Başkanı Mehmet İpekçi, Isparta’nın 3. büyük camisi için bugüne kadar 350 bin TL harcandığını ve inşaatın yüzde 80′inin tamamlandığını belirtti. Mehmet İpekçi, “Bilindiği gibi Davraz Mahallesi Isparta şehir merkezinde bulunan 43 Mahallenin içinde en büyük mahalle konumunda.

Onun için bu mahallemize 800 metrekare kapalı alanı bulunan bir cami yaptırıyoruz. Caminin nakkaş işleme, pencere kapı doğrama, taban tahtası döşeme, çini işleme, kök kaplama ve avize işleri borçla yapıldı. 120 bin TL borcumuz var. Ispartalı hemşerilerimiz şu ana kadar bizleri yalnız bırakmadılar ve bırakmayacaklarına da inanıyorum. Hayırsever vatandaşlarımızdan yardım bekliyoruz” dedi.

800 metrekarelik alana kurulu Isparta’nın 3. büyük camisini Ramazan ayına yetiştirildiğini ve ilk teravi namazının kılınacağını belirten İpekçi, şunları söyledi: “Büyük çaba ile camimizin yüzde 80’ini tamamladık.

Ramazan’ın ilk gününde ibadetimize başlıyoruz. İlk teravi namazımızı kılacağız. Camimizde teravi sonrası çocuklarımıza pamuk şeker ikramı ve büyüklerimize çay ikramında bulunacağız.

Belediye yönetiminden, milletvekillerinden ve Ispartalı işadamlarından da bize destek çıkmalarını istiyoruz” İpekçi, yardım yapmak isteyenlerin 0532 738 07 87 nolu telefonu arayabileceğini bildirdi.

İpekçi, ya da Kuveyt Türk Bankası Bilal-i Habeşi Camii 521370-4 numaralı banka hesap numarasına yardımların ulaştırılabileceğini söyledi.