Isparta İl Müftülüğü tarafından camiyle çocukların buluşturulması, çocukların cami ile gönül bağlarının kurulması ve sağlamlaştırılması amacıyla, Halıkent Camii ve Kız Kur’an Kursu, Bilal-i Habeşi Camii ve Kız Kur’an Kursu, Ayazmana Camii ve Kız Kur’an Kursu, Cihat Camii ve Kız Kur’an Kursu’nda kayıtlı 350 kız ve erkek öğrenci, öğretici, din görevlileri ve velilerin katılımlarıyla, İlimiz merkez Halıkent Camiinde cami-çocuk buluşması programı gerçekleştirildi.

Yaz Kur’an Kursu öğrencileri tarafından icra edilen Kur’an tilaveti ve mealinin okunmasıyla başlayan programda, İl müftüsü Galip AKIN açılış konuşmalarında, çocuklarımızın camilerden uzak kalmaması gerektiğinin altını çizerek, milli ve manevi değerlerimizin, kültürel kimlik kodlarımızın ve İslam ahlakının camilerimiz aracılığı ile çocuklarımıza ve topluma aktarıldığını ifade etti. Konuşmalarının devamında AKIN, camilerin çocuklarla şenlendiğini, onların camilerde çıkardıkları sesin rahatsız edici olarak değil, camilerin süsü ve neşesi olarak algılanması gerektiğini belirtti.

Programın devamında Yaz Kur’an Kursu öğrencileri tarafından vaaz, hutbe, şiir ve ilahi sunumları gerçekleştirildi. Hep bir ağızdan Salat-ı Ümmiyelerin okunduğu programda bilgi yarışması yapılarak soruları doğru cevaplayan çocuklara hediyeler takdim edildi. Yine çocuklarımız tarafından yapılan dualarla program sona erdi. Program bitiminde tüm katılımcılara dondurma, pamuk şeker ikram edildi ve kalem hediye edildi.